- Han var borte i et halvminutt og husket ingenting av kampen

Henriksen kan miste England-møtet etter hodesmellen mot Stabæk.

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Stabæk 3-1.

Markus Henriksen ble kjørt rett fra Lerkendal til sykehus i kveld, etter at en stygg kollisjon med Tor-Marius Gromstad slo ham bevisstløs i andre omgang mot Stabæk.

TABBE: Jan Kjell Larsen sto lenge en god kamp, men skuddet til Borek Dockal før 2-0 burde han tatt.
TABBE: Jan Kjell Larsen sto lenge en god kamp, men skuddet til Borek Dockal før 2-0 burde han tatt. Vis mer

Henriksen og Gromstad satset alt i duellen, stanget i hverandre, og førstnevnte gikk rett i bakken uten å ta seg i mot. Etter litt behandling ble han båret av banen, tydelig rystet.

1-0: Fredrik Midtsjø dundret inn kampens første mål på flott vis.
1-0: Fredrik Midtsjø dundret inn kampens første mål på flott vis. Vis mer

- Henriksen blir på sykehuset til i morgen på grunn av lett hjernerystelse. Han var borte i et halvt minutt, ganske groggy, og husket ikke stort av kampen. Da er det greit å få ham inn til observasjon, sier RBK-lege Torbjørn Grøntvedt.

3-0: Jonas Svensson satte inn RBKs tredje via tverrligger, etter fint forarbeid av Fredrik Midtsjø.
3-0: Jonas Svensson satte inn RBKs tredje via tverrligger, etter fint forarbeid av Fredrik Midtsjø. Vis mer

- Det var guffent. Sånt er sjelden kost i Rosenborg, det er veldig lenge siden vi har opplevd noe sånt. Han kunne fødselsdato og personnummer, men husket ingenting fra kampen. Han er nok usikker til England-kampen, sjansen er 50-50. Henriksen kan vært borte i alt fra to til fire uker, sier Grøntvedt.

Magiske minutter
I kampen stanget Rosenborg i halvannen omgang mot Stabæk på Lerkendal fredag kveld.
 
Så oppsto det ti magiske minutter der tre målscorere meldte seg på i tur og orden. Først Fredrik Midtsjø, så Borek Dockal og til slutt Jonas Svensson.
 
Med tre scoringer fra det 70. til det 80. minutt var kampen avgjort. Stabæk fikk en trøstescoring ved Franck Boli, men det hjalp lite.
 
- Det drøyde litt for lenge for godfølelsen at vi ventet så lenge med å sprekke nullen, sier RBK-trener Jan Jönsson til MAX etter kampen.

Han var glad for at unggutta som måtte inn kunne levere, men likte ikke skadene på Daniel Fredheim Holm og Markus Henriksen.

- Det er litt bekymringsfullt, men vi skal se over det og håpe at det ikke er for alvorlig, sier svensken.

Krisa fortsetter for Stabæk, som ligger sist i Tippeligaen.
 
Dårlig sesongstart
Stabæk kom til Lerkendal med begrenset selvtillit - ikke uten grunn. Med ett poeng på seks kamper, snakket "ekspertene" allerede om nedrykk.
 
Og selvtilliten vokste ikke den første halvtimen. Rosenborgs høyrekant, Borek Dockal, hadde to kjempesjanser.
 
* Den første kom etter sju minutter. Dockal skjøt fra kloss hold, men Jan Kjell Larsen reddet mesterlig.
 
* Elleve minutter seinere blåste samme mann skuddet over fra farlig posisjon.
 
Stabæk virket hjelpeløse, og gjorde som Chelsea mot Barcelona i semifinalen i Champions League:
 
Forsvarte seg.
 
På tribunen verserte det rykter om at Bayern München hadde folk på plass. Etter første omgang hadde vedkommende neppe skrevet et eneste navn med store bokstaver på blokka.
 
Pepet av banen
Lerkendal var ikke spesielt godt besøkt denne kjølige maikvelden - i overkant av 12.000 tilskuere. Ved å pipe lagene av banen ved pause, fikk publikum opp litt damp. Og muligens ble de beroliget av ordene til Rosenborg-trener Jan Jönssøn.
 
- Vi har laget ni av 12 mål i 2. omgang.
 
Rosenborg trykket på, men klarte ikke å score.

I tillegg måtte både Daniel Fredheim Holm og nevnte Markus Henriksen ut med hodeskader. Sistnevnte ble sendt til sykehuset for observasjon etter kollisjon med Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen.
 
Rosenborg virket rystet — på flere måter.
 
Men så skulle altså oppturen komme. Fredrik Midtsjø, som erstattet Henriksen, gjorde alt riktig etter 70 minutter. Han fikk ballen innenfor 16-meteren, dro av en mann — og plasserte den knallhardt i det høyre hjørnet for Larsen.
 
Fem minutter seinere fulgte Borek Dockal opp. Sjansesløseren fra 1. omgang fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, og klinket til.
 
Det var Rosenborgs 11. mål av totalt 14 i 2. omgang.
 
Få minutter seinere satte Jonas Svensson den endelig spikeren i kista. Han fikk ballen i farta, og skjøt praktfullt i tverrliggeren og inn.
 
Bolis scoring for Stabæk fire minutter før slutt fikk i praksis ingen betydning.