Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han var den aller største

Rallystjernen Colin McRae og sønnen Johnny (5) drept i helikopterulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rallylegenden Colin McRae (39) er død. Han var pilot ombord i et helikopter som styrtet i Skottland i 17-tida lørdag kveld.

Det bekreftet McRaes agent Jean-Eric Freudiger overfor The Times like før midnatt. Det var 39-åringen selv som eide helikopteret.

McRaes fem år gamle sønn Johnny skal ha vært en av passasjerene i styrten, som ikke etterlot noen overlevende. Helikopteret skal ha blitt fullstendig smadret i den voldsomme styrten, før det tok fyr.

- Minst én person skal være bekreftet omkommet - piloten. Et etterforskningsteam for luftfartsulykker er på vei, men vi tror ikke det vil være mulig å finne ut hvor mange personer som var ombord foreløpig på grunn av omfattende brannskader, sa en talsmann for politiet i Strathclyde lørdag kveld, ifølge Daily Mail.

Men Sky News melder nå at det skal ha vært fire personer ombord, McRae og sønnen, samt en kamerat av rallystjernen og hans spedbarn.

-Tragisk

Henning Solberg fikk beskjeden om McRaes bortgang i natt.

- Dette er tragisk. Colin var en veldig flott fyr. For rallysupporterne ute på skogen var han den aller største, på grunn av sin spektakulære kjørestil, sier Henning Solberg til VG.

VERDENSSTJERNE: Colin McRae er trolig verdens mest kjente rallypersonlighet. Foto: JAVIER CEBOLLADA/EPA/SCANPIX
VERDENSSTJERNE: Colin McRae er trolig verdens mest kjente rallypersonlighet. Foto: JAVIER CEBOLLADA/EPA/SCANPIX Vis mer

Hans tanker går først og fremst til rallylegendens pårørende.

Den tragiske ulykken skjedde bare noen få hundre meter fra familiens hjem i Jerviswood i Lanarkshire.

Politiet er i kontakt med McRaes familie, men har foreløpig ikke gått ut med noen offisiell bekreftelse på identiteten til de omkomne.

Legende

Colin McRae er regnet som en av de mest suksessrike rallykjørerne i sin generasjon.

Han begynte rallykarrieren i 1986, og vant 25 titler i World Rally Championship før han la opp i 2006. McRae ble verdensmester i 1995, for Petter Solbergs Subaru-team.

McRae har også blitt godt kjent for sin serie med data- og TV-spill, som har kommet ut i flere utgaver gjennom mange år.

Sportskjendisen etterlater seg kone og en åtte år gammel datter.

image: - Han var den aller største

- Som idrettsmann var han en sann helt, men han ble noe misforstått som fører og ansett som uforsiktig og skjødesløs. Men alt han gjorde dreide seg om talent. Han var rallysportens Michael Schumacher, sier McRaes venn, journalisten Jeremy Hart, til Sunday Times.

- Det er så ironisk at han skulle dø i en helikopterulykke når han var så nære døden ved så mange tilfeller i sin rallykarriere, sier Hart.

Dagbladet.no kommer med mer.

image: - Han var den aller største
<B>INGEN OVERLEVENDE:</B> Store redningsmannskaper rykket lørdag kveld ut til Jerviswood House i Skottland.
<B>PRIVAT HELIKOPTER:</B> Colin McRae eide selv dette helikopteret, som var det han skal ha flydd sammen med sønnen lørdag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!