- Han var den beste hesten i verden. Vi er knust

OL-vinner Eric Lamaze sørger over Hicksteads plutselige død.

(Dagbladet): Verdenseliten i sprangridning er i sjokk etter at verdensener Eric Lamazes stjernehest Hickstead falt sammen og døde under gårsdagens verdenscupstevne i Verona, Italia.

Hesten ble liggende livløs på banen rett etter å ha ridd i mål, og en obduksjon i løpet av de neste dagene vil vise om mistanken om hjertestans stemmer.

Eric Lamaze er i sorg etter det som hendte.

- Det er det mest tragiske som noensinne har skjedd. Han var den beste hesten i verden. Vi er alle helt knust, sier kanadieren, ifølge Vancouver Sun.

43-åringen sier dødsfallet kom som lyn fra klar himmel.

- Vi fullførte runden, jeg red rundt og var på vei ut da han bare kollapset og døde av det som virket som et hjerteinfarkt. Vi hadde ham til han var 15, og vi hadde en fantastisk tid sammen, sier Eric Lamaze.

Tragisk
Den norske rytteren Morten Djupvik og hans Bessemeind?s Casino hadde allerede gjennomført konkurransen med ett riv, da Hickstead kollapset.

- For meg er det som en av de store skistjernene skulle dødd i skisporet foran meg - helt tragisk. Det er klart dette legger en demper på det hele. Eric var helt knust og hadde nesten ikke tårer igjen da jeg dro, sier Djupvik til HesteSport.

ET AV DE SISTE BILDENE: Eric Lamaze og Hickstead i aksjon søndag. Etter målgang døde hesten plutselig.Foto: SCANPIX/AP/Bruno De Lorenzo
ET AV DE SISTE BILDENE: Eric Lamaze og Hickstead i aksjon søndag. Etter målgang døde hesten plutselig.Foto: SCANPIX/AP/Bruno De Lorenzo Vis mer

- Aalle rytterne stod bak å avlyse resten av stevtet, og det er i slike tilfeller vi kjenner vi er hestemennesker og elsker hesten over alt. Det var ingen sure miner for tapte verdenscuppoeng eller penger, bare triste ryttere, sier han.

Fryktelig tap
Hickstead var rangert som verdens beste hest, og tok OL-gull i Beijing for tre år siden.

Gårsdagens konkurranse ble altså avbrutt da det ble klart at hesten var død, og det ble avholdt ett minutts stillhet.

- Hickstead var en sjelden hest, og tankene mine går til Eric og alle som hadde bånd til denne underbare hesten, sier president av det internasjonale forbundet, prinsesse Haya bint Al Hussein.

- Dette er et fryktelig tap, men Hickstead kommer aldri til å bli glemt. Vi var heldige som lærte ham å kjenne, sier prinsessen.