VIKTIG BIDRAGSYTER: John Arne Riise var involvert i to av Roma-scoringene mot Basel. Foto: Ruben Sprich/REUTERS
VIKTIG BIDRAGSYTER: John Arne Riise var involvert i to av Roma-scoringene mot Basel. Foto: Ruben Sprich/REUTERSVis mer

- Han var den første jeg møtte utenfor garderoben

Riise møtte idolet etter Roma-triumf.

John Arne Riise hadde en god kveld i går. Først hjalp han Roma til seier, så møtte han sitt idol Roger Federer.

Sveitseren slo seg tirsdag videre i ATP-turneringen i Basel, før han så byens lag kjempe om Champions League-poeng. Roma tok et langt steg mot cupspillet med 3-2-seier i en kamp hvor Riise var involvert i de to første målene.

- Vi fikk vite etter kampen at Roger Federer satt på tribunen, og det utrolige er at den første jeg traff da jeg gikk ut av garderoben var nettopp Federer, skrev Riise på sin blogg.

- Han er, sammen med Tiger Woods, mitt store idol innen idrett. Vi sto og snakket i noen minutter, og jeg fortalte ham at jeg ser på alle hans store og viktige kamper. Det var litt artig at han visste overraskende mye om meg også, og han spurte også hvor min bror Bjørn Helge spiller nå.

Roma var langt nede etter hjemmetapet mot sveitserne i forrige runde, men revansjerte seg i bortekampen.

Basel stormet i angrep i begynnelsen av kampen, og Roma hadde trøbbel. En kjemperedning av keeper Julio Sergio og en blokkering av midtstopper Juan avverget baklengsmål det første kvarteret.

Viktige mål I det 17. minutt startet Riise et angrep som endte med at Jeremy Menez plukket opp ballen og skjøt i mål fra kanten av 16-meteren.
Åtte minutter senere stormet Riise inn i feltet og ble felt av Valentin Stocker. Klart straffespark, og Francesco Totti kunne doble ledelsen fra 11-metersmerket.

Målene tok luven av vertene, og Roma hadde tilsynelatende full kontroll helt til Alexander Frei plutselig reduserte midt i annen omgang. Hjemmehåpet varte ikke lenge. Leandro Greco ble byttet inn for målscorer Menez og satte nesten umiddelbart inn 3-1.

Xherdan Shaqiri skapte spenning igjen med sin scoring i det 83. minutt, men Riise & co. holdt unna. Det målet betyr imidlertid at Basel vil gå foran på innbyrdes oppgjør dersom lagene ender på samme poengsum.

Seieren løftet Roma fra sisteplass på tabellen til 2.-plass med tre poengs luke ned til nærmeste rival i kampen om avansement.

Bayern videre Samtidig vant nemlig Bayern München 4-0 over Cluj i Romania etter tre mål av Mario Gómez. Den tyske storklubben sliter i hjemlig serie, men tok sin fjerde strake seier i mesterligaen og er allerede klar for cupspillet.

Gómez senket rumenerne med to scoringer etter flotte angrep i kampens første halvtime. Først knallet han ballen inn via tverrliggeren på en keeperretur, så bredsidet han inn 2-0 fra kloss hold.

I annen omgang fullførte Gómez sitt hattrick, før Thomas Müller satte punktum.

- Det var en svært fortjent seier, og vi er glade for at vi allerede er videre, sa Gómez.

- Det er fantastisk at vi har en så god spiss, sa trener Louis van Gaal etter at Bayern for første gang har vunnet sine fire første mesterligakamper.

(NTB)

STJERNEMØTE: John Arne Riise møtte tennishelten Roger Federer etter kampen. Foto: PRIVAT
STJERNEMØTE: John Arne Riise møtte tennishelten Roger Federer etter kampen. Foto: PRIVAT Vis mer