Han var den hemmelige hjernen til Magnus Carlsen da han vant VM. Nå skal de gjøre opp mann mot mann

Har så lyst til å slå Magnus at han tror på det.

KLAR FOR KAMP: Jon Ludvig Hammer skal prøve seg i Norway Chess for andre gang. Sist endte han på en soleklar sisteplass. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KLAR FOR KAMP: Jon Ludvig Hammer skal prøve seg i Norway Chess for andre gang. Sist endte han på en soleklar sisteplass. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han er den hemmelige hjernen som hjalp Magnus Carlsen til to VM-titler, men i Norway Chess anses han som temmelig sjanseløs. Jon Ludvig Hammer (25) er rangert som nr. 62 i verden, og i Stavanger møter han de aller beste i verden.

Med Magnus Carlsen i spissen.

Jon Ludvig Hammer (25) var den hemmelige støttespilleren og sekundanten til Magnus Carlsen i begge VM-matchene mot Vishy Anand. Magnus Carlsen ga ham stor anerkjennelse. Han mente at det var Hammer som fant ut av hvordan Anand kunne blokkeres når inderen hadde hvite brikker første gang Carlsen vant i India.

Og at det avgjorde VM-matchen.

Nå møtes de to norske stormesterne i Norway Chess i Stavanger.

Brenner av lyst I begge VM-matchene satt Hammer hjemme i Norge og leverte sine analyser på Skype. Det var i 2013 og i fjor. Hammer har også slått Magnus Carlsen i et parti i 2010.

Nå brenner han av lyst til å vinne over Magnus Carlsen i Norway Chess.

Avstanden er formidabel på ratingen mellom de to nordmennene. Carlsen topper suverent med 2876 poeng, hele 199 poeng foran Hammer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.