- Han var den mest tragiske figuren i finalen

Bayern-stjernen Schweinsteiger trøster seg med kjæresten.

TYSK TRAGEDIE: Bastian Schweinsteiger bommet på straffesparket som ga Chelsea overtaket i Champions League-finalen.Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpixFaksimile: Bild
TYSK TRAGEDIE: Bastian Schweinsteiger bommet på straffesparket som ga Chelsea overtaket i Champions League-finalen.Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpixFaksimile: BildVis mer

MÜNCHEN (Dagbladet): En sesong uten titler i Bayern München er en katastrofal sesong. Da Thomas Müller scoret sju minutter før slutt i Champions League-finalen mot Chelsea, formelig gynget Allianz Arena.
 
Festen hadde startet. Og det bayerske folk var i ferd med å innkassere den gjeveste tittelen av alle.
 
Men så kom Didier Drogba, så kom Bastian Schweinsteiger - og så kom mageplasket. Sammen med Ivica Olic, bommet Schweinsteiger for Bayern i straffesparkkonkurransen. Det ble skjebnesvangert.
 
Stoppet opp Midtbanespilleren hadde tydeligvis hensikter om å utføre oppdraget med den største eleganse. Han løp, stoppet opp, småeksploderte igjen - og skjøt. Men Chelsea-keeper Petr Cech fikk ei hånd på ballen, slik at den gikk i venstre stolpe.
 
Ved å stoppe opp i tilløpet, mistenkes Schweinsteiger for å ha planer om at Cech skulle ligge og sprelle i det ene hjørnet - mens han selv skjøt i det andre. På den måten skulle Chelsea-keeperen gjøres til den ultimate latter foran Allianz Arena - og millioner av TV-seere.
 
I stedet ble Schweinsteiger syndebukken. Det hele framsto som et famøst forsøk på briljanse foran eget publikum.
 
Chelsea vant straffekonken 4-3 - finalen 5-4 sammenlagt - og Bayern München er kastet ut i en litt trøstesløs situasjon.
 
Spekulasjoner «Bayern-Drama», skriver den tyske storavisa Bild på førstesida i dag. Tittelen i krigsstørrelse er illustrert med et bilde av Schweinsteiger.
 
- Han var den mest tragiske figuren i Bayerns finaledrama, heter det. Det spekuleres i framtida til den mest klassiske Bayern-gutten av dem alle.
 
Fra banketten etterpå trykker avisa et bilde der Schweinsteiger stirrer tomt ut i lufta. Kjæresten Sarah Brandner (23) står ved hans side.

Klokka 11.36 søndag formiddag luftet han hunden - gjemt bak caps og solbriller.

- Et skrekkelig bittert nederlag, skriver Bild.
 
Gir støtte Han får imidlertid støtte av Tysklands manager Oliver Bierhoff.
 
- Dette er ikke noe drama for Bastian, og det endrer ikke rollen hans.
 
Landslagstrener Joachim Löw uttalte før finalen at det var viktig at Bayerns landslagsspillere fikk en god opplevelse før EM.
 
Selvtilliten ville smitte over på resten av laget, lød omkvedet.

Til tross for at han bare er 27 år, har Schweinsteiger 90 landskamper og 23 mål for Tyskland.

LANGT NEDE: Bastian Schweinsteiger var ikke høy i hatten etter Bayerns tap i Champions League-finalen mot Chelsea. Nå må kjæresten Sarah Brandner hjelpe til så godt hun kan.  Foto: REUTERS/Alexander Hassenstein/Pool/NTB scanpix
LANGT NEDE: Bastian Schweinsteiger var ikke høy i hatten etter Bayerns tap i Champions League-finalen mot Chelsea. Nå må kjæresten Sarah Brandner hjelpe til så godt hun kan. Foto: REUTERS/Alexander Hassenstein/Pool/NTB scanpix Vis mer