- Han var dritdårlig

Nådeløs Myhre tilgir ikke Vetra-spiller.

(Dagbladet.no): Thomas Myhre hadde sverget at Viking skulle «gruse» Vetra hjemme i Stavanger. 34-åringen holdt forsåvidt ord, for Viking vant 2-0 og tok seg dermed videre til neste runde i Uefa-cupen med 2-1 sammenlagt.

Men selv ikke i trimufens time var Myhre i det tilgivende hjørnet overfor Antoliy Ostap - mannen bak det kontroversielle målet for to uker siden.

Ostap kom aldri på banen igjen etter pause, noe Myhre hadde stor forståelse for.

- Jeg forstår godt at han ble tatt av i pausen. Han var dritdårlig i 1. omgang. Det er det eneste riktige Vetra-treneren har gjort så lenge jeg har visst om ham, lyder det nådeløst fra Myhre overfor Rogalands Avis.

Det var ikke mer enn 5650 tilskuere på Viking Stadion, men forklaringen på Vetra-byttet var at Ostap opplevde presset og pipingen som så ubehagelig at han måtte ut.

- Atmosfæren på stadion var god, men psykisk hadde Ostap ikke godt av å være ute på banen. Selv om han ønsket å spille videre, sier trener Virginijus Liubsys.

Myhre hadde på sin side et nesten usunt høyt spenningsnivå før kampen, og måtte jobbe med seg selv for å ikke være overtent. Irritasjonen lå nemlig tykt utenpå keeperen.

- Det har vært skrevet mye om det som skjedde i Vilnius, og før kampen måtte jeg roe meg ned. Det var viktig å holde fokus på det sportslige, sier Myhre til Rogalands Avis.

KNALLHARD: Thomas Myhre måtte roe seg ned før gjensynet med Vetra og Antoliy Ostap. Viking-keeperen kunne juble til slutt, men noen tilgivelse kom ikke på tale. Foto: SCANPIX
KNALLHARD: Thomas Myhre måtte roe seg ned før gjensynet med Vetra og Antoliy Ostap. Viking-keeperen kunne juble til slutt, men noen tilgivelse kom ikke på tale. Foto: SCANPIX Vis mer

Myhre leverte en god kamp, men etter en god start florerte feilene blant lagkameratene hans utover i kampen. Nikolai Stokholms to scoringer før pause sikret likevel avansementet for de mørkeblå.

- Han var dritdårlig