Martin Johnsrud Sundby

- Han var dyrisk

For første gang på flere år gikk sesongstarten på Beitostølen uten Martin Johnsrud Sundby (37). Skilegenden, som nå satser på langløp, har hatt en eventyrlig karriere – der Petter Northug (35) også har spilt en vesentlig rolle, forteller han i podkasten «Gode dager».

- VERDENS BESTE RIVAL: Martin Johnsrud Sundby omtaler Petter Northug som verdens beste rival. Her er de avbildet sammen etter et verdenscuprenn på Lillehammer i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
- VERDENS BESTE RIVAL: Martin Johnsrud Sundby omtaler Petter Northug som verdens beste rival. Her er de avbildet sammen etter et verdenscuprenn på Lillehammer i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Martin Johnsrud Sundby vet å gjøre ting skikkelig. Og han har alltid hatt en plan for alt fra restitusjon til trening.

I podkasten «Gode dager» med Øystein «Pølsa» Pettersen og Hans Olav «Hanso» Ingholm, snakker han blant annet om egenskapene som gjorde han til to ganger olympisk mester og fire ganger verdensmester.

Vinneregenskapene tror han imidlertid ikke er medfødt, men noe han har tilegnet seg gjennom et helt halvt liv som toppidrettsutøver, forteller han.

I Sundbys hode er de som er best, de som er flinke til å bruke masse tid på det som gir størst framdrift. Og de som er veldig flinke til å bruke lite tid på det som gir lite framdrift, utdyper Sundby i podkasten.

Dette var også det som ble suksessoppskriften etter hvert som Sundbys karriere utartet, mener han.

Han forteller også om hvordan han ble drevet fram av rivaliseringen med Petter Northug.

Delte kunnskap

De har begge tatt en rekke individuelle medaljer i verdensmesterskap og olympiske mesterskap. Men likevel har Northug, nesten alltid, vært et hakk foran Sundby.

Northug vant sin første verdenscupseier i 2006. Sundby vant sin første verdenscupseier i 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.