Spillerbørs:

Han var en gigant

Mohamed Elyounoussi scoret begge målene og var Norges beste spiller da Montenegro ble slått 2-0 på Ullevaal. De gode karakterene hagler på Dagbladets spillerbørs.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Montenegro 2-0 (1-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge måtte vinne for å holde liv i drømmen om gruppeseier og klarte det med glans.

Mohamed Elyounoussi scoret begge målene på en svært hyggelig Ullevaal-kveld med fullsatte tribuner.

Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best. Du må ha spilt i minimum 30 minutter for å bli vurdert.

Ørjan Håskjold Nyland - 5

Fikk lite å gjøre i første omgang, mer de siste 45 minuttene da Montenegro jaget mål. Keeperen ryddet opp i det som var. Hadde noen upresise utspill.

Marcus Holmgren Pedersen - 7

Framstår som en gaselle på høyrebacken. Løp opp og ned langs sidelinja, og hadde et strøkent innlegg til Strandberg før 1-0-scoringen.

Stefan Strandberg - 7

Norsk forsvarssjef. Løste potensielle farligheter med stor autoritet. Sterk heading til Elyounoussi i forkant av 1-0-scoringen.

Andreas Hanche-Olsen - 7

Løste oppgaven i midtforsvaret meget bra i tospann med Strandberg. Rask og sterk i duellene, og var involvert i flere gode gjenvinninger.

Birger Meling - 6

Spilte som vanlig en solid kamp på venstrebacken. Bidro til en kjempesjanse rett etter pause, men Elyounoussi traff ikke. Slapp Montenegro til litt for billig enkelte ganger i andre omgang.

Mats Møller Dæhli - 5

Skapte Norges første mulighet etter 26 minutter. Leverte et OK stykke arbeid på høyresida. Hadde noen fine involveringer i andre omgang før han ble byttet ut.

Martin Ødegaard - 7

Var påskrudd fra start og fant medspillere med pasninger i rommene foran seg. Jobbet iherdig og dirigerte som en kaptein skal gjøre. Svarte kritikerne som mener han ikke har vært god nok for Norge.

Patrick Berg - 6

Dyktig ballvinner og pasningssikker. Flink til å holde på ballen, slik at lagkameratene kan finne tilbake pusten.

Mohamed Elyounoussi - 8

Stupte inn 1-0 til Norge, men var ikke like heldig med målfeiringen. Sørget for 2-0 rett før slutt. Norges beste spiller. Hadde internasjonal klasse og touch i det han foretok seg.

Jens Petter Hauge - 4

Var involvert i første scoring på et tidlig stadium med en pasning til Holmgren Pedersen. Men utfordret sjelden, og kom ikke i fart mot mål, slik han gjør på sitt beste.

Kristian Thorstvedt - 4

Jobbet og løp mye på topp, men klarte ikke å skape noen farligheter på egen hånd. Var bedre mot Tyrkia enn i denne kampen.

Innbyttere:

Fredrik Aursnes - 5

Fikk 45 minutter for Jens Petter Hauge. Noen gode involveringer.

Veton Berisha -

Fikk 26 minutter for Thorstvedt. For lite til å bli vurdert.

Dennis Johnsen -

Fikk 26 minutter for Møller Dæhli. For lite til å bli vurdert.

Stian Gregersen -

Fikk 9 minutter for Ødegaard. For lite til å bli vurdert.

Ruben Gabrielsen -

Fikk 1 minutt for Hanche-Olsen. For lite til å bli vurdert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer