KEISER, KONGE OG GLADIATOR: Romas Francesco Totti feirer med å ta en selfie etter to scoringer mot byrival Lazio i 2015. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB Scanpix
KEISER, KONGE OG GLADIATOR: Romas Francesco Totti feirer med å ta en selfie etter to scoringer mot byrival Lazio i 2015. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB ScanpixVis mer

Francisco Totti legger opp.

Han var en ordinær gutt som ble en ekstraordinær fotballspiller. Totti er den siste gladiator

Ifølge Romas sportsdirektør gir Francesco Totti (40) seg i storklubben etter sesongen. Det er slutten på en 27 år lang æra i italiensk fotball. En æra vi knapt har sett maken til.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(FourFourTwo): - Roma er min familie, mine venner, folkene jeg elsker. Roma er havet, fjellene, monumentene. Roma er selvfølgelig romere. Roma er gul og rød. Roma er hele verden for meg. Denne klubben, denne byen, det har vært livet mitt.

Ordene tilhører Francesco Totti (40), som har tilbrakt hele sin profesjonelle fotballkarrière i samme klubb. Han skrev kontrakt med Roma da han var 13 år gammel og debuterte i Serie A som 16-åring. Siden har det vært 25 år med oppturer og nedturer. 25 år med gleder og sorger. 25 år med latter og tårer.

Totti er en del av en utdøende art i den moderne fotballen. En spiller som blir værende i moderklubben hele sin aktive karrière. Mens spillere skifter klubber like ofte som folk skifter partner, eller bestemmer seg for å dra ut i den store verden i en siste krampetrekning for å spe på pensjonen, har Totti stått last og brast med sitt kjære Roma.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn