Han var erkerivalen som motiverte Dale Oen hver dag

- Jeg er fullstendig i sjokk, sier Kosuke Kitajima.

KONKURRENTER OG VENNER: På dette bildet har Alexander Dale Oen nettopp svømt inn til VM-gull på 100 meter bryst. Japanske Kosuke Kitajima var en av de første som svømte over for å gratulere nordmannen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Christinne Muschi
KONKURRENTER OG VENNER: På dette bildet har Alexander Dale Oen nettopp svømt inn til VM-gull på 100 meter bryst. Japanske Kosuke Kitajima var en av de første som svømte over for å gratulere nordmannen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Christinne MuschiVis mer

(Dagbladet): Én mann inspirerte Alexander Dale Oen mer enn noen andre til å trene hardere og hardere før OL i London i sommer, japanske Kosuke Kitajima.

Erkerivalen svømte på supertiden 58.90 på 100 meter bryst i det nasjonale mesterskapet i hjemlandet, en tid som gjorde Dale Oen mer motivert enn noen gang.

- Jeg skal helt klart sende et takkekort til ham. Det er ingenting som motiverer meg så hardt som det løpet der, sa nordmannen til Dagbladet for bare noen dager siden.

Nå sørger Kosuke Kitajima over Alexander Dale Oens dødsfall.

Presset hverandre
- Han var en god venn og en stor rival for meg, jeg er fullstendig i sjokk, sier japanaren i en kommentar til Dagbladet.

- Det er ham jeg har målt meg mot det siste året, mens jeg har trent mot London. Jeg så frem til å konkurrere mot ham i OL, og det er jeg sikker på at han også gjorde. Nå går tankene mine til familien, vennene, treneren og lagkameratene hans, sier Kosuke.

Gjøre maks ut av hver dag
Alexander Dale Oen ble like tent av konkurransen med den lynraske japaneren, som har vunnet en rekke OL-gull i brystsvømming.

Planen var å trene så hardt at Kosuke Kitajima ikke hadde en sjanse i London.

- Jeg skal gjøre maksimalt ut av hver eneste dag jeg har tilgjengelig og bare grise på så jævlig. Jeg vet med meg sjøl at skal jeg bli best, så må jeg trene så hardt at når Kitajima står opp, så tenker han «helvete, Dale Oen har trent så hardt i dag at jeg ikke har sjanse til å ta ham uansett»..., fortalte Dale Oen.

Da 26-åringen tok Norges første VM-gull i svømming i fjor sommer, var Kosuke Kitajima en av de første til å omfavne og gratulere den rørte nordmannen.

- Jeg klarer ikke stoppe tårene, legger japaneren til på Twitter i ettermiddag.