Han var erkerivalen som motiverte Dale Oen hver dag

- Jeg er fullstendig i sjokk, sier Kosuke Kitajima.

KONKURRENTER OG VENNER: På dette bildet har Alexander Dale Oen nettopp svømt inn til VM-gull på 100 meter bryst. Japanske Kosuke Kitajima var en av de første som svømte over for å gratulere nordmannen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Christinne Muschi
KONKURRENTER OG VENNER: På dette bildet har Alexander Dale Oen nettopp svømt inn til VM-gull på 100 meter bryst. Japanske Kosuke Kitajima var en av de første som svømte over for å gratulere nordmannen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Christinne Muschi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Én mann inspirerte Alexander Dale Oen mer enn noen andre til å trene hardere og hardere før OL i London i sommer, japanske Kosuke Kitajima.

Erkerivalen svømte på supertiden 58.90 på 100 meter bryst i det nasjonale mesterskapet i hjemlandet, en tid som gjorde Dale Oen mer motivert enn noen gang.

- Jeg skal helt klart sende et takkekort til ham. Det er ingenting som motiverer meg så hardt som det løpet der, sa nordmannen til Dagbladet for bare noen dager siden.

Nå sørger Kosuke Kitajima over Alexander Dale Oens dødsfall.

Presset hverandre - Han var en god venn og en stor rival for meg, jeg er fullstendig i sjokk, sier japanaren i en kommentar til Dagbladet.

- Det er ham jeg har målt meg mot det siste året, mens jeg har trent mot London. Jeg så frem til å konkurrere mot ham i OL, og det er jeg sikker på at han også gjorde. Nå går tankene mine til familien, vennene, treneren og lagkameratene hans, sier Kosuke.

Gjøre maks ut av hver dag Alexander Dale Oen ble like tent av konkurransen med den lynraske japaneren, som har vunnet en rekke OL-gull i brystsvømming.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer