LA OPP: Oscar Albeiro Figueroa Mosquera fra Colombia vant OL-gull i vektløfting, så la han skoene sine foran seg. Et signal på karriereslutt. Foto: AP Photo/Mike Groll
LA OPP: Oscar Albeiro Figueroa Mosquera fra Colombia vant OL-gull i vektløfting, så la han skoene sine foran seg. Et signal på karriereslutt. Foto: AP Photo/Mike GrollVis mer

Han var gråtkvalt etter OL-gullet. Så overrasket han med denne gesten

Skjøv skoene foran seg.

RIO (Dagbladet): Oscar Figueroa Mosquera (33) fra Colombia tok i går kveld OL-gull i vektløfternes 62 kg-klasse. Gullet ble sikret med en total på 318 kg ( 142-176).

Men det var det som skjedde i sekundene etter at seieren var sikret som overrasket alle sportsinteresserte i hjemlandet.

Mosquera tok til tårene og var gråtkvalt oppe da gullet var i boks. Så tok han av seg skoene, skjøv de noen centimetre foran seg, og kysset manualene på vektstanga før han slapp jubelen løs.

Gesten hadde nemlig en helt spesiell betydning.

JUBEL: Oscar Albeiro Figueroa Mosquera. Foto: AP Photo/Mike Groll)
JUBEL: Oscar Albeiro Figueroa Mosquera. Foto: AP Photo/Mike Groll) Vis mer

Følelser

Å ta av seg skoene på podiet er et signalement om karriereslutt, ifølge nettstedet AOL.

- Jeg er full av følelser etter 22 år med vektløfting, sier Mosquera.

Colombianeren er født i byen Zaragoza og deltok i OL allerede i 2004. I 2008-OL skuffet han og var sjanseløs med en skade. I 2012 tok han sølv. Og i går avsluttet han - trolig - karrieren med gull.

GULLKYSS: Oscar Albeiro Figueroa Mosquera kysset manualene. Foto: Xinhua/Cheng Min
GULLKYSS: Oscar Albeiro Figueroa Mosquera kysset manualene. Foto: Xinhua/Cheng Min Vis mer

Åpen dør

Selv om sa takk for seg på podiet i går, fortalte han på pressekonferansen seinere at han holder døra åpen før OL i Tokyo om fire år.

- Tokyo er mulig. Det er sant at jeg har løftet alle vekter i Colombia. Hele landet er fornøyd nå. Akkurat nå er det et vansekelig å tenke framover. Jeg er så full av følelser, sier vektløfteren.

33-åringen var gjennom en ryggoperasjon i januar, og kjempet seg til et OL-gull til tross for en kort opptreningsperiode.

RØRT: Oscar Albeiro Figueroa Mosquera med Indonesiass Eko Yuli Irawan og bronsevinner Karkhad Kharki fra Kasakhstan. Foto:  AFP PHOTO / GOH Chai Hin
RØRT: Oscar Albeiro Figueroa Mosquera med Indonesiass Eko Yuli Irawan og bronsevinner Karkhad Kharki fra Kasakhstan. Foto:  AFP PHOTO / GOH Chai Hin Vis mer