- Han var helt normal da jeg hadde ham på benken

Fysioterapeuten behandlet Dale Oen rett før han gikk i dusjen.

I SORG: Svømmelandslaget kom i dag hjem til Gardermoen. Her fysioterapeut Christer Kjølholdt (t.v.) og svømmer Aleksander Hetland. Foto: Erling Hægeland, Dagbladet
I SORG: Svømmelandslaget kom i dag hjem til Gardermoen. Her fysioterapeut Christer Kjølholdt (t.v.) og svømmer Aleksander Hetland. Foto: Erling Hægeland, DagbladetVis mer


GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): Svømmelandslagets fysiterapeut Christer Kjølholdt hadde Alexander Dale Oen til normal behandling bare noen minutter før svømmeren ble funnet livløs i dusjen på hotellrommet.

Han sier han ikke så noen tegn til at noe var i veien med svømmeren.

- Jeg så Alex fem minutter før han gikk i dusjen. Han var helt normal da jeg hadde ham på benken. Han oppførte seg som normalt da han fikk behandling, og han var ikke uvel, sier Kjølholdt ved ankomst Gardermoen i formiddag.

- Jeg behandlet ham sju til halv åtte. Han var i sitt vanlige humør. Vi fleipet som vanlig. Han var som han alltid pleide å være. Det var ikke noe som tydet på at han skulle være død en liten stund etterpå.

Det har blitt fortalt at Dale Oen gikk i dusjen fordi han kjente seg kald. Det sier Kjølholdt at skyldes avslutningen av golfrunden svømmerne hadde vært på.

- Det at han var kald, var fordi han hadde vært på golfbanen og blitt stående i skyggen på slutten av runden. Da hadde han frøset litt, sier Kjølholdt.

Fysioterapeuten var med på gjenopplivingsforsøkene etter at Alexander Dale Oen ble funnet.

- Da vi fant Alex gjorde vi alt vi kunne for å redde livet hans. Dessverre var det ikke mulig å redde livet til Alex, sier Kjølholdt.
 
- Nå er det kaotisk inne i meg. Det blir tunge dager framover. Aller mest tenker vi på familien og de nærmeste, for de må ha det forferdelig, sier fysioterapeuten.

Husker ham som en kjernekar som alltid hadde tid til andre, og som alltid hadde en spøk på gang.

• Kondolanseprotokoll: Skriv en siste hilsen til Alexander Dale Oen