Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han var ikke født da Buffon spilte sammen med faren

I helga møttes Marcus Thuram og Gianluigi Buffon til kamp.

BYTTET DRAKT: Gianluigi Buffon og Marcus Thuram byttet drakter etter kampen. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et rørende øyeblikk som utspilte seg etter kampen mellom Giungamp og PSG i Ligue 1 i helga.

Paris-laget med Neymar og Kylian Mbappé i spissen snudde 0-1 til 3-1, men det var likevel den 40 år gamle keeperen Gianluigi Buffon som stjal noen av overskriftene.

For sisteskansen spilte blant annet mot 21 år gamle Marcus Thuram, sønn av den tidligere franske landslagsspilleren Lillian Thuram (46).

Buffon og Thuram senior spilte sammen i Parma fra 1996 til 2001 og seinere i Juventus fra 2001 til 2006.

Byttet drakter

Da duoen første gang spilte sammen i 1996, var ikke sønnen Marcus Thuram født. Det ble derfor en påminnelse om hvor lenge Buffon faktisk har vært i den internasjonale toppfotballen.

Etter kampen byttet Thuram junior og Buffon drakter, samtidig som de tok en prat og omfavnet hverandre.

Thuram ble tatt av banen det siste kvarteret og kom ikke på scoringslista - dermed var det Buffon som vant duellen i kampen.

Guingamp-angriperen la ut følgende melding i sosiale medier etterpå, med tittelen «Respekt»:

Weahs sønn

Føler du deg gammel etter å ha lest dette? Men det er ikke alt. Det som også er litt spesielt er at Buffon spiller på samme lag som Timothy Weah (18), sønnen til tidligere fotballspiller George Weah.

Sistnevnte og Buffon spilte begge i italienske Serie A fra 1995 til 2000. Weah spilte i AC Milan på tidspunktet og har også tidligere spilt for PSG. Weah spilte faktisk for Milan mot nettopp Parma da Buffon debuterte i Serie A som 17-åring i 1995.

Italieneren signerte som kjent for PSG i sommer etter hele 17 sesonger i Juventus.

George Weahs sønn Timothy er angriper i den franske hovedstadsklubben og spilte sin femte ligakamp totalt i helga. Han kom ikke på scoringslista og ble tatt av i pausen til fordel for Kylian Mbappé, som scoret to mål.

PSG topper Ligue 1 med seks poeng etter to spilte kamper.

P.S. Det er ikke første gang Buffon spiller mot en sønn av en spiller han tidligere har spilt med. Det samme skjedde da han spilte mot Federico Chiesa, sønnen til Enrico Chiesa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!