- Han var litt kald, så han ville ta en dusj før de dro ut

Ingen merket tegn til at Alexander Dale Oen var dårlig.

LADET OPP TIL OL: Alexander Dale Oen var i ferd med å avslutte høydeoppholdet i Flagstaff, USA, og skulle etter planen svømme sitt første stevne siden alle skadeproblemene førstkommende lørdag. Slik skulle det ikke gå. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LADET OPP TIL OL: Alexander Dale Oen var i ferd med å avslutte høydeoppholdet i Flagstaff, USA, og skulle etter planen svømme sitt første stevne siden alle skadeproblemene førstkommende lørdag. Slik skulle det ikke gå. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Olympiatoppen-lege Ola Rønsen var sammen med avdøde Alexander Dale Oen hele mandagen, uten at 26-åringen ga uttrykk for noe ubehag.

På kvelden skal verdensmesteren ha planlagt en tur utenfor hotellet sammen med lagkameratene. Han trakk seg tilbake til rommet sitt for å ta en dusj, men brukte så lang tid at vennene ante uråd.

Klokka 19.50 lokal tid forsøkte de å få kontakt ved å rope og banke på døra, uten å få svar. De tok seg deretter inn på baderommet og fant 26-åringen livløs. I pressemeldingen fra Olympiatoppen og Svømmeforbundet heter det at Dale Oen lå «delvis på gulvet, delvis på kanten av badekaret».

Forsøkene på å få hjertet i gang igjen var fånyttes.

- Trodde det var en dårlig spøk Sportssjef/trener elitegruppa i Bærumssvømmerne (klubben til Dale Oen, journ.anm), Sondre L. Solberg, var i Flagstaff i USA sammen med ham i forrige uke.

Han fikk telefonen med det tragiske budskapet i dag tidlig, av landslagstrener Petter Løberg.

- Jeg trodde først ikke på ham, jeg trodde det var en dårlig spøk, sier Solberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer