Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han var litt sur og grinete

«Norske» Lars Christian (22) nær sensasjon mot triste Ronaldo og Portugal i går.

«SUR OG GRINETE»: Cristiano Ronaldo scoret for Portugal i går, men var ifølge Luxemburg-spiller Lars Christian Krogh Gerson «sur og grinete» underveis i kampen. Foto: Reuters / Francois Lenoir / NTB Scanpix
«SUR OG GRINETE»: Cristiano Ronaldo scoret for Portugal i går, men var ifølge Luxemburg-spiller Lars Christian Krogh Gerson «sur og grinete» underveis i kampen. Foto: Reuters / Francois Lenoir / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Portugal startet sin VM-kvalifisering med tre poeng borte med Luxemburg i går kveld.

Luxemburg var imidlertid nær å sjokkere Cristiano Ronaldo og de andre Portugal-stjernene som måtte grave dypt for å snu kampen etter  Daniel da Motas overraskende 1-0 scoring i det 12. minutt. Portugal vant til slutt 2-1 etter scoringer av Ronaldo og Helder Postiga.

- Det var nære på at vi sjokkerte. Vi startet veldig bra, scoret et nydelig mål og lå fint defensivt. Så fikk de et litt billig mål der jeg mista ballen og strengt tatt skulle hatt et frispark, sier Lars Christian Krogh Gerson til Dagbladet.

Stolt Gerson har norsk mor og luxemburgsk far, og spilte i perioden 2008-2011 spilte or Kongsvinger. Han fikk over 50 kamper der før han gikk til svenske IFK Norrköping. Han representerer Luxemburg på A-landslagsnivå.

Cristiano Ronaldo utlignet etter omtrent halvtimen spilt etter at Gerson mistet ballen like utenfor egen 16-meter. Raul Meireles og Joao Moutinho presset ham høyt, og sistnevnte fikk tuppet ballen til Ronaldo som scoret alene med keeper.

- Moutinho eller Meireles hadde fått frispark i den situasjonen, sier Gerson.

Han er likevel stolt av egen- og lagkameratenes innsats mot stjernegalleriet til Portugal.

- Det var en av de beste kampene vi har spilt siden jeg har vært med her. Det var veldig gøy at vi gjorde så bra mot dem.

Triste Ronaldo Møtet med Cristiano Ronaldo - som etter å ha scoret to mål mot Granada forrige helg uttalte at han var «trist», og med det satte ryktebørsen voldsomt i gang - omtaler Gerson slik:

I AKSJON: Gerson spilte hele kampen for Luxemburg. Her er han i en duell med venstreback Fabio Coentrao. Foto: Reuters / Francois Lenoir / NTB Scanpix
I AKSJON: Gerson spilte hele kampen for Luxemburg. Her er han i en duell med venstreback Fabio Coentrao. Foto: Reuters / Francois Lenoir / NTB Scanpix Vis mer

- Han var litt sur og grinete i kampen i går. Jeg vet ikke hvorfor, men det var kansje fordi han eller de ikke scora flere mål enn de gjorde, sier Gerson og ler.

Gerson håper Luxemburg kan spille like bra mot fremtidige motstander i VM-kvalifiseringen.

- Spiller vi som i går kan vi få med oss en del poeng, men vi forventer ikke på noen måte å gå videre. Men poeng mot Nord-Irland eller
Aserbajdsjan er på ingen måte urealistisk, sier Gerson til Dagbladet.

Her kan du se høydepunktene fra kampen (ekstern lenke).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media