- Han var på byen med fotballvenner

Politiet etterlyser vitner etter pågripelse av norsk fotballprofil.

(Dagbladet): Det opplyser en talsmann for påtalemyndigheten i landet der en norsk fotballprofil er anmeldt for upassende oppførsel, etter at han skal ha antastet en kvinne på byen.

Privatperson - Han var på byen med fotballvenner, etter å ha vært på en fotballkamp. Han kom i kontakt med en kvinne, som hevder han antastet henne. Han var beruset da dette skal ha skjedd, sier talsmannen til Dagbladet.

Talsmannen gjør det klart at den norske fotballprofilen var i den aktuelle byen som privatperson, ikke gjennom sin jobb.

- Var det vitner til hendelsen?

- Det skjedde jo på et populært utested, så det vil jeg tro. Men vi etterforsker nå hvorvidt noen observerte det som skal ha skjedd, sier talsmannen.

Nekter Han sier det er aktuelt med flere avhør av fotballprofilen, men at politiet foreløpig forholder seg til forklaringen han ga da han våknet på glattcella etter at han ble pågrepet.

- Politiet reiste til det aktuelle utestedet og tok med seg mannen. Han ble satt i varetekt. Da han slapp løs forklarte han seg, han nektet for alle anklagene.

- Måtte kvinnen til lege?

- Nei, så vidt jeg vet reiste hun først til politistasjonen for å anmelde saken, og så hjem til seg selv. Det var ikke behov for legehjelp.

Langvarig Dagbladet har foreløpig ikke lyktes å nå fotballprofilen. I lokale medier er han sitert på følgende:

- Det er helt feil å anklage meg for ulovlige handlinger. Storm i et vannglass? Det er ikke en gang vann i glasset. Det er ingenting. Jeg vurderer å selv ta tak i saken.

Talsmannen sier til Dagbladet at etterforskningen i slike saker gjerne kan ta måneder, og spår en langvarig etterforskning av fotballprofilen. En mulig strafferamme er det for tidlig å si noe om.

Fotballprofilens arbeidsgiver gjorde det tidligere i dag klart overfor Dagbladet at de er fornøyd med jobben han gjør, og at hendelsen anses for å tilhøre privatlivet.