- Han var rett og slett for god for oss

Glimt-yndling herjet mot Start.

• Bodø Glimt - Start 2-1

BODØ (Dagbladet): Han arvet drakt nummer 7 fra Runar Berg. Nå er Badou den store helten på Aspmyra.

23-åringen leverte nok en stor forestilling og to målgivende pasninger, da Glimt snudde 0-1 og tuktet Start med 2-1.

Dermed er senegaleseren på Glimts midtbane oppe i tre mål og fire målgivende pasninger - i tillegg til at han storspiller i nesten hver kamp, og kjemper helt i toppen av de fleste spillerbørser.

- For god Dermed er Glimt - som for få uker siden så ut som en nedrykkskandidat - plutselig tre poeng fra medaljeplass, etter tre ganger 2-1 og 9 poeng.

 - Badou var rett og slett for god for oss i denne kampen, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Badou dominerte i 1. divisjon i fjor. Og har tatt steget til Tippeligaen så raskt, og så elegant, at han i sin første sesong ser ut som en klokkeklar kandidat til Årets lag.

Utligningsmålet til 1-1, rett før pause, er ett av mange eksempler på hva 23-åringen fra Senegal er i stand til.

Han tilrev seg ballen nede ved dødlinja, og drev fremover mot mål langs linja. Kalkulert og klokt lokket han keeper Håkon Opdal til å komme ut, og akkurat i rette øyeblikk dyttet han ballen 45 grader ut til Ibba Lajaab. Som banket ballen opp i lengste hjørne.

Men Badou gjorde mye mer. Han er fotballklok, er særdeles dyktig én mot én, og har et rykk som svært få matcher.

Herjet Her er noe av det Aspmyras yndling leverte mot Start:

24 minutter: Driver fremover på kjent vis og skyter hardt og kontrollert fra 20 meter. Opdal må gi en livsfarlig retur, som lagkamerat N'Diaye nesten scorer på.

33: Kombinerer med Ibba og skyter hardt og velplassert fra distanse. Opdal må ut i full strekk for å slå ballen til corner.

51: Skjærer inn fra venstresiden, utover i banen, på klassisk Badou-vis. Skaffer seg vinkel og klinker til. Skuddet blokkeres i siste liten.

79: Kommer seg enda en gang ned til dødlinja. Legger ut til Ibba igjen, som setter ballen i mål som før pausen - og dermed vinner Glimt 2-1.