- Han var stein gal

Thor Hushovd freste etter å ha blitt snytt for en sjelden seier i etapperittet Benelux rundt søndag.

Skjellsordene haglet da Thor Hushovd (29) på ufint vis ble snytt for en sjelden seier i etapperittet Benelux rundt søndag.

Unggutten Wouter Weylandt (22) vant knepent foran nordmannen, men fikk huden full av kjeft etter en mildt sagt kontroversiell avslutning. Den store taperen ble Thor Hushovd.

- Han hadde mange meter med plass på høyresiden sin, men la seg over på meg og holdt på å hekte i styret mitt. Slik går det ikke an å oppføre seg, og det fikk han høre også, sa Hushovd til NTB.

Nordmannen sendte av gårde noen nøye utvalgte gloser til belgieren bak målseilet. Flere andre konkurrenter sa også klart fra hva de mente om Weylandts farlige manøver.Diskvalifisert
Så sent som to dager tidligere ble samme mann diskvalifisert for tilsvarende sykling og flyttet fra tredje- til sisteplass i feltet.

- Det var ikke så mye om å gjøre før jeg hadde veltet, og jeg fikk ikke kastet sykkelen fram over mållinjen. Han var stein gal. Ingen andre oppfører seg sånn i feltet, sa Hushovd, som bare var noen få centimeter unna seieren.

- Det var flere andre som tok ham hardere enn det jeg gjorde etter etappen. Han er en ungkalv som har godt av å bli satt litt på plass, sa Crédit Agricole-kapteinen.

Belgieren ble profesjonell i Quick Step-laget i 2005. Seieren søndag var årets sjette for 22-åringen. Weylandt (184 cm/77 kg) er nesten like storvokst til syklist å være som Hushovd (183/80).

- Dette var revansj for de tidligere etappene der jeg har hatt marginene mot meg. Jeg fryktet at Hushovd skulle komme sterkt mot slutten, men jeg holdt unna, sa Weylandt.

Sitter langt inne
Kun én internasjonal seier er det blitt på Hushovd denne sesongen. Den kom på fjerde etappe i Tour de France.

- Seirene sitter langt inne i år, ja, men jeg synes det begynner å løsne litt nå, sa nordmannen etter annenplassen på fjerde etappe i Benelux rundt.

-SLIK GÅR DET IKKE AN Å OPPFØRE SEG: Thor Hushovd var rasende på Wouter Weylandt etter å ha tapt spurten i dagens etappe. Foto: PEDER GJERSØE/SCANPIX
-SLIK GÅR DET IKKE AN Å OPPFØRE SEG: Thor Hushovd var rasende på Wouter Weylandt etter å ha tapt spurten i dagens etappe. Foto: PEDER GJERSØE/SCANPIX Vis mer

Dagen før endte Hushovd på tredjeplass.

Mads Kaggestad var utsatt for velt søndag, men reiste seg og kom seg så å si helskinnet til mål. Sammenlagt leder fortsatt Nick Nuyens fra Belgia.

Etapperittet avsluttes onsdag.

(NTB)