FEIRET SAMMEN: Romelu Lukaku løp rett til trener Marc Wilmots etter sin første scoring mot Irland. Foto: Scanpix
FEIRET SAMMEN: Romelu Lukaku løp rett til trener Marc Wilmots etter sin første scoring mot Irland. Foto: ScanpixVis mer

Han var utskjelt og presset. Spillernes svar kunne ikke vært bedre

Belgia vant kampen de ikke kunne tape.


  • Belgia - Irland 3-0 (0-0)

(Dagbladet): Marc Wilmots (47) har ledet Belgia fra en 44. plass på FIFA-rankingen til en 2. plass etter at han gikk fra å være assistent til å bli hovedtrener i 2012.

Utviklingen til det som er et av Europas mest stjernespekkede lag har vært enorm. Likevel har kritikken haglet mot Wilmots den siste tida. Etter 2-0-tapet for Italia i EM-åpninga, toppet det seg.

Spekulasjoner om interne problemer og spillere som er misfornøyde har vært mange, men i dag slo Wilmots og laget hans tilbake med en overbevisende 3-0-seier over Irland. Romelu Lukaku scoret to ganger, mens Axel Witsel headet inn det øvrige. Etterpå løp begge bort til Wilmots, trolig for å vise sin støtte til sjefen.

Måtte prestere

Presset var stort på den belgiske delegasjonen før møtet med irene. Et tap ville sendt dem, en av EMs største favoritter, ut av mesterskapet allerede før den siste gruppespillkampen mot Sverige.

I den første omgangen slet «de røde djevlene» med å bryte ned et lavtliggende, heroisk kjempende irsk mannskap. Etter hvilen gikk det i motsetning bare tre minutter før Lukaku avsluttet en av to mål-utløsende kontringer i matchen, regissert av Manchester Citys Kevin De Bruyne.

Utskjelt

Med en drøy time spilt stanget Witsel inn 2-0 etter et nydelig innlegg av høyre back Thomas Meunier, før Lukaku ble tomålsscorer ni minutter seinere. Igjen etter en nydelig overgang, ved dette tilfellet skapt av kaptein Eden Hazard.

Det fikk TV 2-kommentator Jørgen Klem til å stille et legitimt spørsmål:

- Hva skriver de belgiske avisene i morgen?

TOK LEDELSEN: Romelu Lukaku plasserte inn 1-0 for Belgia. Foto: Scanpix
TOK LEDELSEN: Romelu Lukaku plasserte inn 1-0 for Belgia. Foto: Scanpix Vis mer