- Han var vår stabilt beste i vinter

Nå vil André Danielsen etablere seg i startoppstillingen.

(Dagbladet.no): Viking-trener Uwe Rösler er full av rosende ord etter det som har vært en strålende vintersesong for midtbanespiller André Danielsen.

- I vinter har han vært vår stabilt beste spiller, sier tyskeren til Dagbladet.no.

- Han har vist seg som en moderne, dynamisk og rask ballvinner med et stort hjerte, beskriver Rösler, og trekker ham fram som en spiller det er verdt å holde et ekstra øye med.

Mindre skadeplaget enn vanlig

Framgangen skyldes først og fremst en oppkjøring der 22-åringen for en gangs skyld har sluppet unna skader - iallfall nesten.

Tett innpå sesongstart pådro han seg nemlig et kraftig overtråkk, men i helga var han tilbake mot HamKam, og fikk spille de 30 siste minuttene.

- Det gikk helt problemfritt, og jeg er heller ikke satt noe tilbake på grunn av den siste skaden. Derfor kan jeg håpe på at jeg kan kjempe om en fast plass på førstelaget denne sesongen, sier Danielsen til Dagbladet.no.

Men det blir ikke lett. Unggutten framhever sjøl bredden i stallen som en av årsakene til at Viking kan være en gullkandidat i år.

GOD FØR SESONGEN: God i sesongen? André Danielsen (t.v.) slapp unna de verste skadene og overbeviste trener Uwe Rösler i vinter. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
GOD FØR SESONGEN: God i sesongen? André Danielsen (t.v.) slapp unna de verste skadene og overbeviste trener Uwe Rösler i vinter. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Vi kan absolutt være med og kjempe om gullet. Det er ikke mange klubber som har like stor og god stall som oss, mener Danielsen.

Beundrer Paul Scholes

Stavanger-gutt som han er, synes han det er svært stas å få spille for klubben som representerer hjembyen.

Men hvis han likevel skal drømme litt om hva som kan skje på lang sikt, rettes tankene mot Manchester og rødtrøyene i United.

- Jeg har et lite håp om en gang å få spille i en større liga, og da aller helst i England. Paul Scholes er favorittspilleren min, fordi han har holdt på lenge og alltid er lojal på banen, forklarer Danielsen.

Dette siste er en egenskap han også har sjøl, skal vi tro Röslers beskrivelse. Danielsen kjenner seg ganske godt igjen.

- Jeg er en spiller som springer mye, og jeg er ganske kvikk i beina. Det gjør at at jeg kan vinne en del baller, samtidig som jeg har en styrke i det å slå pasninger, forteller han på spørsmål om de viktigste ferdighetene sine.

Så gjenstår det å se om det holder til å etablere seg i startoppstillingen denne sesongen.

- Han var vår stabilt beste i vinter