HER FALLER AVGJØRELSEN: Fra liggende posisjon ser Luton Shelton at Morten Berre banker inn seiersmålet for Vålerenga. Men målet var av den kontroversielle sorten. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HER FALLER AVGJØRELSEN: Fra liggende posisjon ser Luton Shelton at Morten Berre banker inn seiersmålet for Vålerenga. Men målet var av den kontroversielle sorten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Han var veldig arrogant

Forren lot seg provosere av dommerens oppførsel på Ullevaal.

||| Vålerenga - Molde 2-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Vegard Forren var den som protesterte mest høylytt da Morten Berre satte inn 2-1 for Vålerenga etter det som minnet mistenkelig om en Luton Shelton-hands.

Molde-stopperen mente det var «uforståelig» at verken hoveddommer Tom Harald Hagen eller linjemannen oppfattet at jamaikaneren brukte armen til å stoppe ballen inne i 16-meterfeltet - og til slutt snakket han på seg det gule kortet.

- Det ble litt frustasjon, det gule kortet var kanskje fortjent. Det var mye som gikk oppi hodet da, sier Forren til Dagbladet.

- Hva sa du til dommeren?

- Jeg lurte på om han ikke så det. Han var veldig arrogant og nektet å snu seg. Da blir jeg jo enda mer provosert av det. Så roper jeg til linjemannen at han må få opp øynene. Etter det kom det gule kortet, sier Molde-stopperen.

- Hørte de var Norges svar på Barcelona
Uheldig med dommeravgjørelser eller ei: 22-åringen og Molde-forsvaret har levert noen blundere denne sesongen, som da Erik Huseklepp fikk stjele ballen fra en uoppmerksom Forren mot Brann sist, som til slutt endte i baklengsmål.

Totalt er det blitt 10 i sekken på fem kamper, og selv om Vålerenga-kampen slett ikke var blant de verste, er det langt fra godt nok.

- Det har vært rufsete. Vi har vært både udyktige og uheldige, for vi har faktisk ikke sluppet motstanderen til så mange sjanser, sier han.

Mot Vålerenga kom de fleste før pause. Etter pause var det stort sett kontroll - bortsett fra da Shelton smatt gjennom og altså kunne blitt avblåst for hands.

Forren berømmer Vålerenga for å forsøke å spille fotball på den vanskelige matta, men han synes ikke de bør slå seg altfor hardt på brystet.

- Jeg hører det er blitt sagt at Vålerenga er Norges svar på Barcelona. Det blir å dra den litt langt. Men i forhold til i fjor overrasket de meg, de tør å trille ballen nå. Og de har spillerne som er gode nok til å gjøre det. Harmeet Singh og Mohammed Fellah er ikke gode hvis det blir slått for mye langt, sier han til Dagbladet.


- Hvem er Norges svar på Barcelona?

- Det er oss, når vi er i form.

Alder stresser mer enn tabellen
Tap mot Rosenborg, tap mot Sandefjord og tap mot Vålerenga i går.

Molde står med beskjedne fire poeng etter fem kamper, og enda verre: Lagets offensive slagkraft er kraftig redusert i skadefraværene til Pape Pate Diouf og Makhtar Thioune.

13. plassen på tabellen, åtte poeng bak serieleder Aalesund, fratar uansett ikke Magne Hoseth nattesøvnen.

GA FORREN KORT FOR MUNNBRUK: Dommer Tom Harald Hagen. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
GA FORREN KORT FOR MUNNBRUK: Dommer Tom Harald Hagen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

I stedet snakker han nervøst om tallet 30. Med det sikter han ikke til poengsummen som i en årrekke før 16-lagsserien ble innført ble regnet som den magiske grensa for å overleve i Tippeligaen - men om sin egen alder.

- Jeg begynner å se 30-tallet blinke, og det stresser meg. At vi har fire poeng på fem kamper stresser meg derimot ikke i det hele tatt, sier Hoseth til Dagbladet.

Han fyller 30 den 12. oktober, og varsler spøkefullt sanksjoner mot enhver publikasjon som omtaler ham som 30-åring før den tid.

Både Hoseth og resten av Molde-laget så imidlertid ganske gamle ut de første 45 minuttene mot Vålerenga. Riktignok hadde de med seg 1-1 inn i garderoben, og ytterligere et par sjanser til å score, men trener Kjell Jonevret var mildt sagt misfornøyd.

- I pausen trodde jeg nesten vi kom til å vinne, for vi kunne ikke gjøre en så dårlig omgang igjen.

Det synes han da heller ikke de gjorde, men det holdt ikke til poeng likevel.

- Vi hadde ikke behøvd å tape denne. Det er OK å tape hvis man er dårligere enn motstanderen, men dette var en skitkamp hvor tilfeldigheter avgjorde, mener han.

HOLDT IKKE TIL POENG:  Baye Djibi Fall scoret sitt første tippeligamål for Molde, men fjorårets serietoer måtte reise tomhendt hjem til Romsdal. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HOLDT IKKE TIL POENG: Baye Djibi Fall scoret sitt første tippeligamål for Molde, men fjorårets serietoer måtte reise tomhendt hjem til Romsdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer