MÅTTE SE LANGT ETTER MULIGHETEN: John Arne Riise ønsket å ta straffesparket, men Tarik Elyounoussi var fast bestemt på at han var rett mann for oppgaven. Foto: Bjørrn Langsem / Dagbladet.
MÅTTE SE LANGT ETTER MULIGHETEN: John Arne Riise ønsket å ta straffesparket, men Tarik Elyounoussi var fast bestemt på at han var rett mann for oppgaven. Foto: Bjørrn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Han var veldig gira på å ta det

Riise ville ha straffesparket - men Tarik nektet.

LARNAKA (Dagbladet): Kypros - Norge 1-3.

Det ble noen sekunders forvirring på tribunen da Joshua King skaffet Norge straffe ti minutter før slutt i Larnaka i kveld.

Tarik Elyounoussi gikk fram for å ta sparket, men fikk åpenbart konkurranse av John Arne Riise - som satte et for Drillos mot Slovenia tidligere i høst.

Landslagssjef Egil Olsen sier Elyounoussi sto øverst på lista over skyttere, men Riise var ikke så lett å overtale likevel, forteller Elyounoussi.

- Han hadde lyst til å ta den. Han var veldig gira på det. Men jeg var rolig og kald, sa at jeg ville ta den, det var jeg som var nummer en på lista, og den ballen skulle i mål, sier han til Dagbladet.

- «Jeg har en veldig god følelse, så den tar jeg», sa jeg.

- Og da ga han seg?

- Han prøvde seg litt til, sier Elyounouissi og smiler.

- Da tok jeg bare opp ballen, og da skjønte han det. Jeg dreit i alt mulig, jeg hadde allerede hatt noen sjanser før det som jeg burde ha satt. Den ballen skulle i mål uansett, sier RBK-vingen, som iskaldt trillet kula i venstre hjørne.

Begge på lista
John Arne Riise overtok straffesparket fra førsteskytter Espen Ruud da han avgjorde kampen mot Slovenia, og tenkte også saken var verdt å diskutere i kveld.

- Vi var på lista begge to, så på hverandre og begge var trygge på at vi ville score. Da sa jeg at siden han er spiss og hadde jobbet hardt og spilt bra, så kunne han ta den. Det sto to navn der, og det spiller ingen rolle hvem som står først på den lista, sier Fulham-proffen.

- Det var ikke noe krangling eller noe sånt, begge følte seg klare til å ta den, og begge hadde lyst. Det var helt fint at Tarik tok den, og godt å se den gå i mål, sier Riise.

Viktige poeng
Scoringen var en stor lettelse for det norske laget, som for syvende gang på rad opplevde å havne under.

- Vi snakket i pausen om at vi måtte flytte beina fortere og presse dem høyere, for de hadde ikke særlige spillealternativer framover. Så kom Josh inn, og det var et vellykket bytte, han kommer inn og hever laget med selvtillit, han er en tøffing, sier Tarik Elyounoussi.

Kaptein Brede Hangeland startet opphentingen med sin scoring to minutter etter Kypros' ledermål, akkurat som i Sveits.

- Det ser ut til å være ketchupeffekten nå, sier han med et smil.

- Det var viktig at vi kom tilbake igjen så fort, og jeg er veldig glad for at vi vant på en middels dag. Vi hadde store, store sjanser, det var nesten utrolig at vi ikke scoret før vi gjorde, sier Hangeland, som ikke legger skjul på hvor mye seieren betydde:

- Vi sa i pausen at om vi ikke slo dette laget, så var det ikke noe poeng å snakke om VM.

TAKLET PRESSET: Spillerne jubler etter at Tarik Elyounoussi satte inn 2-1 fra straffemerket. Tarik var fast bestemt på å få den ballen i mål. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TAKLET PRESSET: Spillerne jubler etter at Tarik Elyounoussi satte inn 2-1 fra straffemerket. Tarik var fast bestemt på å få den ballen i mål. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer