Han var verdens dyreste fotballspiller

Nå dumpes han av FC Dallas.

(Dagbladet.no): Du husker vel Denilson? Den brasilianske vingen som gjerne tok fem overstegsfinter etter hverandre og som i 1998 ble verdens dyreste fotballspiller da han gikk til spanske Real Betis?


Vel, det merkes at det er snart ti år siden.

I sommer gikk 30-åringen til FC Dallas og Major League Soccer, men suksessen har latt vente på seg.

På åtte kamper har brassen scoret ett mål på straffespark og ikke notert seg for én eneste målgivende pasning.

Nå vil ikke Dallas-trener og tidligere Arsenal-spiller Steve Morrow forlenge Denilsons Texas-opphold.

For dyr i drift

- Vi synes rett og slett at lønnen er for høy i forhold til hvor godt han har prestert. Det kan være en mulighet at han blir her på en dårligere kontrakt, men vi har ikke kommet særlig langt i den prosessen, sier Morrow til mlsnet.com.

Overstegs-kongen skal derimot selv ønske å fortsette i JR Ewings hjemby.

AMERIKA-EVENTYRET MOT SLUTTEN: Denilson ble lansert med brask og bram i Dallas i sommer, men trener Steve Morrow (til høyre)synes brassen er for dyr i drift. Foto: Mike Stone/Reuters
AMERIKA-EVENTYRET MOT SLUTTEN: Denilson ble lansert med brask og bram i Dallas i sommer, men trener Steve Morrow (til høyre)synes brassen er for dyr i drift. Foto: Mike Stone/Reuters Vis mer

- Han elsker å være her og han elsker laget. Vi får prøve å snakke sammen, men det vil ta tid før vi eventuell kommer i land med en avtale, sier Morrow.

Etter overgangen fra Real Betis i 2005 har driblefanten tjent til smør på brødet i franske Bordeaux og Al-Nasr i Saudi Arabia.

Han var verdens dyreste fotballspiller
<B>DET VAR EN GANG: Denilson i 2001 i det drivet han en gang var kjent for.