- Han veier 100 kilo og kan ikke løpe rundt hele tiden

Ancelotti hyller playmaker-Zlatan.

• 23 scoringer i går kveld: Se alle høydepunktene fra Champions League-kampene

(Dagbladet): PSG - Dinamo Zagreb 4-0.

Zlatan Ibrahimovic (31) har notert fenomenale ti mål på ni PSG-kamper etter gigantovergangen fra Milan i sommer.

Totalt står svensken med 199 mål i karrieren, og han klarte ikke å runde 200 i Champions League-kampen i går kveld. I stedet var Ibrahimovic nest sist på alle fire mål i Paris.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble svensken i en dyp posisjon bak angriperne. Stort sett ruslet han rundt på banen og han ble neppe særlig svett.

Det gjorde ingenting, for han brukte sin fortreffelige teknikk til å frispille samtlige fire målscorere Alex,  Blaise Matuidi, Jeremy Menez og Guillaume Hoarau.

En mesterspiller Med seieren har PSG ni poeng og er nær avansement. Etter kampslutt valgte trener Carlo Ancelotti valgte å hylle Zlatans i playmakerrollen.

- Ibrahimovic spiller for laget, som alltid. Det er slikt som gjør han til en stor spiller. Han er en fantastisk leder, han gjør andre bedre, sier den tidligere Chelsea-sjefen til Ligue1s offisielle hjemmeside.

Italieneren antyder at Ibrahimovics rolle fort blir lenger tilbake på banen.

- Det er aktuelt å bruke Ibrahimovic som en 10-er, fordi han kan dra nytte av farta til Menez og (Ezequiel) Lavezzi. Han veier 100 kilo så han kan ikke ha like mye energi og løpe rundt hele tiden som Matuidi. Han løper på rett tid, og det er forskjellen på en god spiller og en mester, sier Ancelotti.

TAKK, ZLATAN: Carlo Ancelotti var svært fornøyd med Zlatan i rollen som tilrettlegger i går. - En mester, sier treneren. Foto: REUTERS/Cedric Lecocq
TAKK, ZLATAN: Carlo Ancelotti var svært fornøyd med Zlatan i rollen som tilrettlegger i går. - En mester, sier treneren. Foto: REUTERS/Cedric Lecocq Vis mer

Ved kampslutt runget «Zlatan, Zlatan, Zlatan» fra publikum inne på Parc des Princes.

- Det føles bra, vi vant jo. Andre omgang ble enklere, vi fikk mer rom. Jeg spilt mer som en nummer 10, det er sant. Men det er ikke noe nytt og ikke noe problem for meg. Alle bra spillere kan spille hvor som helst, sier Zlatan ifølge Expressen.

Knottespark Og Zlatan er selvsagt en slik spillertype.

- Vanligvis hjelper jeg laget ved å score mål. Når ikke det skjer får jeg hjelpe lagkameratene mine med å gjøre det i stedet.

I dag får supersvensken straffen for knottesparket mot Saint Etienne-keeperen søndag. Han får trolig to kampers karantene, på tross at han selv mener treffet var et uhell.

- Alt går så fort. Jeg løp mot ballen, han løp ut og vi krasjet. Selvsagt så det brutalt ut siden min fot var så høy. Men de som kjenner meg vet at jeg ikke spiller for å skade spillere, sier Zlatan og legger til:

- Jeg håper den franske ligaens disiplinærkomite består av folk som forstår fotball.