Han vet hvorfor Anand ikke viser mer følelser

- Innvendig er han ekstatisk.

OVERRASKET: Vishy Anand var som vanlig behersket etter seieren mot Magnus Carlsen i går. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
OVERRASKET: Vishy Anand var som vanlig behersket etter seieren mot Magnus Carlsen i går. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Etter 24 misbrukte forsøk slo Vishy Anand (44) i går VM-motstander Magnus Carlsen (23) for første gang på nesten fire år. På pressekonferansen etterpå var inderen tydelig fornøyd, men også veldig reservert. Det har blitt en «snakkis» i sjakkmiljøet at Anand byr lite på seg selv. At han ikke viser mer følelser, selv etter en av de største oppturene i karrieren, er imidlertid langt ifra tilfeldig.

- Vishy har alltid vært veldig behersket. Det ligger i kulturen hans. Det er slik folk fra India er. Han er ikke typen som vil ta helt av. Innvendig er han derimot ekstatisk over denne seieren, forteller Anier Paul til Dagbladet.

- Enorm opptur Den indiske sjakkjournalisten har fulgt Anands karriere i over 20 år. Den første VM-kampen Paul dekket, var da Anand spilte mot legenden Garry Kasparov på midten av 90-tallet - i det to ganger terrorrammede World Trade Center i New York.

Tre år senere ble Anand kåret til årtusenets sportsperson i India. Og etter den oppsiktsvekkende seieren mot Carlsen, har sjakkenstusiastene i milliardlandet nå fått troen tilbake på 44-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer