HOLD KJEFT: Gary Neville var målet for denne håndbevegelsen fra Carlos Tevez i Manchester onsdag. Foto: EPA/Nick Wilkinson
HOLD KJEFT: Gary Neville var målet for denne håndbevegelsen fra Carlos Tevez i Manchester onsdag. Foto: EPA/Nick WilkinsonVis mer

- Han vet ikke hvorfor jeg forlot United

Tevez fortsetter Neville-feiden.

||| (Dagbladet): Carlos Tevez fikk en finger av United-veteran Gary Neville da han scoret sitt første mål for City i 2-1-seieren onsdag kveld.

Den ufine gesten fra 34-åringen var et svar på Tevez' demonstrative feiring mot United-benken.

United-backen granskes nå av det engelske fotballforbundet (FA), og i dag forteller argentineren hvorfor han valgte å gjøre en hold kjeft-bevegelse mot Neville.

Respekt, respekt
- Jeg synes bare at Gary manglet respekt for meg, og det er utypisk han. Men han vet ikke historien bak hvorfor jeg forlot Manchester United, og jeg synes jeg fortjener hans respekt, sier Tevez til en rekke britiske aviser i dag.

Neville uttalte seg om den tidligere United-spissen før semifinalen, han mente at Alex Ferguson gjorde rett da han avviste argentineren. I samme intervju antydet backen at Tevez var grådig.

Tevez sier han er spesielt skuffet over Neville, fordi han ikke kjenner detaljene rundt det som skjedde da United og Tevez forhandlet om en ny kontrakt etter en leieavtale på to år.

- Sir Alex Ferguson visste at kontrakten min var i ferd med å gå ut, men jeg fikk ikke et tilbud før den aller siste dagen. Da var det for seint, og Garys kommentarer viser manglende respekt, sier Tevez.

25-åringen har nettet 17 ganger for City denne sesongen, og han mener at han viste mer enn nok også i United.

- Jeg var nest mestscorende der i min første sesong i klubben, og jeg fortjener anerkjennelse fra mine spillerkollegaer, sier 25-åringen.

Offentlig kritikk
Tevez feiret det andre målet sitt med hendene bak ørene. Han forsvarer sin egen oppførsel med at fotball er er et slags teater og at han ikke mente noe vondt med gestene sine.

KAN STRAFFES: Neville viste hva han syntes om sin tidligere lagkamerat. Foto: Getty Images.
KAN STRAFFES: Neville viste hva han syntes om sin tidligere lagkamerat. Foto: Getty Images. Vis mer

Han bekrefter at Ferguson og United-direktørene var dem han ville få oppmerksomheten til, pluss Neville.

- Jeg ville bare at de skulle se min reaksjon på at de mener jeg ikke var verd pengene. Folk fra United har snakket om meg, og kritisert meg offentlig. Jeg snakker helst med fotballen i beina. Dette var den beste måten.

Beslagla golfballer og dartpiler
Manchester-politiet beslagla både golfballer og dartpiler før avspark i lokalderbyet.

18 personer ble arrestert, 11 av dem United-fans, seks City-fans og én nøytral tilskuer. Politiet sier at United-fans kastet seter på City-supporterne, og at politifolk ble pepret med mynter og flasker fra begge sett supportere.

HØR HER: Slik feiret Tevez mål nummer to. Foto: EPA/Nick Wilkinson
HØR HER: Slik feiret Tevez mål nummer to. Foto: EPA/Nick Wilkinson Vis mer

Under kampen kastet en City-supporter en lighter på Patrice Evra, mens United-fansen tente bengalske lys før avspark.

Returkampen spilles på Old Trafford onsdag, og FA sier at de vil overvåke hva som skjer skjer enda en finalist i ligacupen blir klar. Aston Villa slo Blackburn i går og har allerede sikret seg plass på Wembley 28. februar.

VILLE VISE FERGUSON: Her blir Tevez byttet ut til voldsom applaus - fra City-fansen - i semifinalen. Foto: REUTERS/Phil Noble
VILLE VISE FERGUSON: Her blir Tevez byttet ut til voldsom applaus - fra City-fansen - i semifinalen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
SCORET TO: Her setter Carlos Tevez straffesparket i mål mot United. Foto: AFP/ANDREW YATES
SCORET TO: Her setter Carlos Tevez straffesparket i mål mot United. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer