- Han vet selv at det er klønete

Mens treneren forsøkte å legge lokk på hele saken, tok Lars Iver Strand (26) sin del av skylda for kollapsen mot Lillestrøm.

- URUTINERT: Lars Iver Strand tok på seg sin del av skylda for Tromsø-kollapsen mot Lillestrøm etter at han pådro seg et unødvendig rødt kort for å spille bort ballen.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
- URUTINERT: Lars Iver Strand tok på seg sin del av skylda for Tromsø-kollapsen mot Lillestrøm etter at han pådro seg et unødvendig rødt kort for å spille bort ballen.Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm - Tromsø 2-2.

- Det tar vi på kammerset, svarer Per-Mathias Høgmo på spørsmål om Lars Iver Strands tullete utvisning på stillinga 2-1 til Tromsø.

I stedet for å la Steinar Pedersen legge ballen til for et Karim Essediri-frispark, valgte 26-åringen nemlig å sparke ballen utover sidelinja.

Med gult kort i banken, ga det dommer Tom Henning Øvrebø intet annet valg enn å vise Tromsø-spilleren det røde kortet.

- Det første kortet er greit, medgir Strand overfor Dagbladet.

- Og det andre?

- Jeg trodde jeg var for gammel til å gjøre slike urutinerte ting. Det koker nok litt i kampens hete. Det skal ikke skje. Jeg må være ekstra forsiktig når jeg har gult kort fra før av.

Skuffede lagkamerater
For Tromsøs del gikk det fra vondt til verre da Arild Sundgot stusset det påfølgende frisparket i nettmaskene. Kanarifuglene snudde dermed 0-2 til 2-2 på tre minutter i begynnelsen av andre omgang.

Lagkameratene var ikke imponert over 26-åringens oppførsel.

- Han vet selv at det er klønete gjort av ham, sier Miika Koppinen til Dagbladet.

- Snakket dere ut om dette etter kampen?

TAR OPPGJØR PÅ KAMMERSET: Per-Mathias Høgmo ville ikke uttale seg om riktigheten av utvisningen av Lars Iver Strand.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
TAR OPPGJØR PÅ KAMMERSET: Per-Mathias Høgmo ville ikke uttale seg om riktigheten av utvisningen av Lars Iver Strand.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

- Nei, det var ingen som tok det opp. Vi kan ikke henge oss opp i det nå.

Forsvarsmakker Tore Reginiussen mener utvisningen ble kostbar for «Gutan».

- Det gjør det litt vanskelig for oss. Det skjer på et vanskelig tidspunkt og det er kjedelig for oss, supplerer stopperkollega Tore Reginiussen.

La seg ikke flat
Strand la seg altså ikke flat i garderoben etter kampen. Noe av grunnen var at Tromsø «ikke tapte oppgjøret».

- Det er kjipt for kampen og det gjør det tungt for gutta. Jeg må bare beklage. Jeg har klart å unngå slike kort fram til nå i karrieren min. Man kan sikkert si at det var en juniorfeil.

Det eneste Høgmo «dristet» seg til, var følgende:

- Jeg så ikke situasjonen. Tom Henning (Øvrebø) er en rutinert herremann. Jeg regner med at avgjørelsen er grei. Men dette tar vi på kammerset, sier Høgmo.

Med utvisningen og den påfølgende scoringen, gikk mye av lufta ut av TIL-mannskapet. Tore Reginiussen og nevnte Strand forvaltet førsteomgangens to eneste Tromsø-sjanser til scoringer. Lillestrøm brukte sin velkjente luftstyrke etter pause. Olivier Occean headet inn 1-2, mens Sundgot sikret poengdeling tre minutter etter innhoppet.