Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han vil fylle Ullevaal Stadion

Hvis for eksempel Kjelsås rykker opp og skal spille på Ullevaal Stadion, får klubben anslagsvis 100000 kroner i faste utgifter per hjemmekamp. 13 tippeligakamper på landskampbanen betyr en årlig baneleie på 1,3 millioner kroner.

For å spille tippeligafotball på Ullevaal Stadion neste sesong, må klubbene punge ut med 70000 kroner pluss 15 kroner per tilskuer i baneleie for hver kamp.

- Leieprisen er fastsatt av Norges Fotballforbund (NFF), og er lik for alle tippeligakamper, sier Frank Halvorsen i Ullevaal Stadion AS til Dagbladet.
Foreløpig er det uvisst hvem andre enn landslaget og Lyn som skal spille på Ullevaal neste år. Vålerenga vil spille på Bislett, opprykksaktuelle Kjelsås og Skeid på henholdsvis Grefsen Stadion og Voldsløkka.


2000 tilskuere

Kjelsås regner med 2000 tilskuere i gjennomsnitt på hjemmekampene hvis det blir tippeligaspill neste år, og ønsker å bli på Grefsen Stadion.

- Ullevaal er for stor, sier sportslig leder i Kjelsås, Stig Marius Thorbjørnsen.

Baneleien på over en million kroner gjør at den også blir altfor dyr.
I motsetning til hjemme på Grefsen, vil salgsinntektene på Ullevaal være minimale. Det fordi Lyn har salgsrettighetene, med visse føringer. Norges Fotballforbund, Ullevaal Stadion AS og Ullevaal Business Class (UBC) mener at baneleien på stadion er riktig, sett på bakgrunn av hva den ene tippeligaklubben som skal spille der neste år får for pengene.

- Riktig pris


- Det går ikke an å få det bedre enn på Ullevaal Stadion, sier daglig leder i UBC, Jack Hemmestad jr., til Dagbladet.
- I tillegg til topp sportslige forhold har vi utarbeidet en egen tippeligapakke for det laget som skal spille her. Blant annet får det en egen tippeligalosje med rundt 80 plasser som kan brukes hele året. To timer før landskampene serverer vi tre retters middag med kaffe, øl og mineralvann. En time før tippeligakampene serverer vi to retters middag. Det profesjonelle opplegget på UBC vil kunne høyne prisen på sponsorproduktet til dem som spiller her, sier Jack Hemmestad jr.

UBC er et aksjeselskap, heleid av NFF siden 1996. Da det ble etablert i 1991, var formålet å gi næringslivet et tilbud om et forretningspleiekonsept/VIP-konsept knyttet til arrangementer på Ullevaal Stadion. Parallellt tilbyr UBC kurs og konferanser for medlemmer og andre firmaer.

Konserter

- De tre siste åra har vi vært utsolgt. I 1998 omsetter vi for 22 millioner kroner, sier Jack Hemmestad jr.

For å ha flere bein å stå på økonomisk, vil UBC også satse på mer enn fotball i åra framover.
- Ullevaal er utsolgt seks ganger i året, og kanskje halvfull når det er tippeligakamper. Det tredje beinet vårt er å arrangere konserter på Ullevaal Stadion. Det fjerde er å lage et interaktivt opplevelsessenter/fotballmuseum i 1. etasje på den nye langsiden. Det skal stå ferdig sommeren 1999, og vil være åpent hele året. Disse tiltakene gjør at vi ikke er så avhengige av at Nils Johan Semb ikke taper flere landskamper, sier Jack Hemmestad jr. i UBC på Ullevaal Stadion.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling