Han vil knuse favorittene. Nå er det «Hammer-time»

24-åringen har overrasket i OL-byen før.

KRAGERØ (Dagbladet): Lørdag spiller Jon Ludvig Hammer (24) for Norges førstelag når OL starter i Tromsø. Under oppkjøringen i solfylte Kragerø, forteller 24-åringen at han ønsker å feie all motstand til side i «Nordens Paris».

- Jeg håper å plukke så mye poeng som mulig. Jeg har fått tredjebordet, så jeg regner med jeg vil være favoritt i veldig mange av partiene mine. Det er litt å leve opp til, men jeg har tro på at det går bra, sier Hammer til Dagbladet.

- Litt nervøs Han håper å reise til Tromsø med overskudd, etter å ha hatt en relativt rolig oppladning til det sagnomsuste mesterskapet. Med et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen, kommer olympiaden til å bli en helt spesiell opplevelse.

- Det er litt nervøsitet (inne i bildet). For når vi har et så godt lag - det beste noensinne - så er det noe med at når du sitter ved siden av verdensmesteren, så har du ikke lyst til å skuffe han. Så det er litt sånn spenning og nervøsitet sammen med glede, sier Hammer med henvisning til lagkameraten Magnus Carlsen.

Sistnevnte er lagets, og turneringens, soleklare ener. Det betyr derimot ikke at også Hammer har planer om å levere solide prestasjoner.

- Jeg har også veldig gode minner fra Tromsø tidligere. For ett år siden spilte jeg World Cup, som var utslagsrunder. Det var forventet at jeg gikk ut i første runde, men så gikk jeg ut i tredje i stedet for. Så jeg har gode minner derfra, sier Hammer.

Vil ta skalper Norge er rangert som nummer 13 i forkant av turneringen. Lagets uttalte mål er topp ti. For den offensive 24-åringen handler det mest om å senke de aller største kanonene. Primært dreier det seg om Russland, Ukraina, Armenia, Frankrike, USA og Kina.

GLEDER SEG: Hammer ser frem til å spille OL. Nå er han og resten av det norske førstelaget i åpen klasse i Kragerø og forbereder seg - både gjennom sjakktrening og «teambuilding». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GLEDER SEG: Hammer ser frem til å spille OL. Nå er han og resten av det norske førstelaget i åpen klasse i Kragerø og forbereder seg - både gjennom sjakktrening og «teambuilding». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg håper vi spiller mot et av de virkelige topplagene - og vinner. Det er det viktigste for meg. At vi har gode enkeltprestasjoner.

I OL fungerer det slik at fire spillere fra hvert lag møter hverandre til kamp. Det gis et halvt poeng for remis, ett helt for seier. Laget med flest poeng sammenlagt, vinner oppgjøret. Totalt spilles det elleve runder.

- Jeg tror det blir både spennende og vanskelig. Vi er ganske høyt rangert, men samtidig så er vi veldig avhengig av at alle presterer. Sjakk-OL er som et VM for landslag. Det betyr at alle spillerne er like mye verdt. Det spiller ingen rolle om det er Magnus som vinner eller andre. Så det blir spennende å se hvordan balansen i laget fungerer når vi er så topptunge med verdensmesteren på førstebordet, forteller Hammer.