Han ville legge inn protest mot Northug

- Jeg ble irritert, sier Jesper Modin.

NORDMENNENE KJØRTE TAKTISK: Petter Northug blokkerte veien for Jesper Modin på innsida og ga Ola Vigen Hattestad ei luke. Svensken greide aldri å ta igjen det tapte - men tok seg videre til finalen på tid. Foto: Hans Arne Vedlog
NORDMENNENE KJØRTE TAKTISK: Petter Northug blokkerte veien for Jesper Modin på innsida og ga Ola Vigen Hattestad ei luke. Svensken greide aldri å ta igjen det tapte - men tok seg videre til finalen på tid. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Sprint er ikke en øvelse der man tar i hverandre med silkehansker.

Det fikk svenske Jesper Modin erfare i semifinalen i Kollen, da han kjempet mot Petter Northug og Ola Vigen Hattestad om de to plassene som ville sikre finalebilletten.

Etter den beryktede nest siste svingen - der alle på forhånd hadde snakket om viktigheten av å ligge blant de fremste - hadde Hattestad kommandoen i heatet. Bak ham var Northug i ferd med å slippe Modin opp på siden av seg.

- Han kjørte over skiene mine
Men så la nordmannen seg ut mot høyre og blokkerte veien til høyre for seg. Dermed kom de Hattestad og Northug først ut på oppløpet, og inn mot mål hadde de full kontroll.

Modin tok tredjeplassen og var i utgangspunktet ute - men heldigvis for svensken gikk han videre som en av de to «lucky losers».

Kanskje var det heldig for Northug også, for etterpå røpet Modin at Sverige trolig ville lagt inn protest om finaleplassen hadde røket.

- Ja, det er mulig, sier han til Dagbladet.

Slik beskriver han det som skjedde rundt 250 meter fra mål:

- Vi lå ved siden av hverandre, og jeg kom opp på siden av ham, på innsiden. Da stengte han for meg, han kjørte nærmest over skiene mine. Hattestad lå først, og så senket Northug farten så lagkompisen skulle få luke. Det var taktisk, men kanskje litt vel «fult». Jeg ble irritert, men heldigvis ble det finale likevel.

NORGE MOT SVERIGE: Med unntak av  Peeter Kummel fra Estland helt til venstre i bildet, ble finalen en fight mellom Norge og Sverige. Fra venstre: Jesper Modin, Emil Jönsson,  Petter Northug, Marcus Hellner og Ola Vigen Hattestad 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
NORGE MOT SVERIGE: Med unntak av Peeter Kummel fra Estland helt til venstre i bildet, ble finalen en fight mellom Norge og Sverige. Fra venstre: Jesper Modin, Emil Jönsson, Petter Northug, Marcus Hellner og Ola Vigen Hattestad Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Ga du beskjed til Petter før finalen at han ikke skulle prøve seg på det igjen?

- Jeg sa ingenting. Men jeg tenkte at om han forsøker seg nå, så skal jeg ta igjen, sier Modin.

Da skulle i så fall Northug fått slite med å stå imot: Jesper Modin er nemlig to meter høy og veier 93 kilo...

Norges sprinttrener Ulf Morten Aune trekker bare på skuldrene av protestsnakket.

- Skulle man kommentere alt som skjer på en dag som denne, kunne vi stått her til Kveldsnytt, sier han.

Modin måtte ta til takke med femteplassen i finalen, men var uansett i strålende humør takket være Marcus Hellners gullmedalje og Emil Jönssons bronse.

- Det betyr kjempemye. Vi kunne ikke fått en så mye bedre start. Det var litt som i OL i fjor, da Charlotte (Kalla) vant den første distansen. Det var viktig. Da kunne de andre slappe av og kjenne roen, og det ble en harmonisk stemning i laget. Så dette lover godt for resten av VM, sier Modin.