- Han ville neppe vist ut Terry for å si «fuck off»

Østenstad bekrefter Ijehs ord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vikings sportsdirektør Egil Østenstad bekrefter at Peter Ijeh sa «fuck off» til dommer Tom Henning Øvrebø to ganger før han fikk det røde kortet mot Lillestrøm i går.

Østenstad er skuffet over spissens oppførsel og klandrer ikke Øvrebø for utvisningen.

Samtidig tviler han på om Nordstrand-dommeren ville reagert like sterkt om en tilsvarende utblåsning hadde kommet i en Champions League-kamp med en annen spiller enn Ijeh som synderen.

- Ifølge boka er det helt sikkert rett å gi rødt, og det er helt håpløst av Peter å si noe, men det handler litt om å kjenne pulsen på kampen. Øvrebø skal være veldig sikker på at det er riktig for å påvirke kampen i så stor grad, så tidlig i kampen. Jeg er ikke like sikker på at han ville vist ut John Terry i en Champions League-kamp for å si «fuck off», sier Østenstad til Dagbladet.no.

Øvrebø selv ønsker fortsatt ikke å røpe hvilke ord som falt, selv om nå også Østenstad har bekreftet det.

Men han avviser at en spiller som John Terry ville sluppet billigere unna for den samme forseelsen.

- Denne type oppførsel kan jeg med hånda på hjertet si at jeg ville grepet fatt i uansett. Det gikk vel så mye på formen som på innholdet. Generelt sett ville denne oppførselen gitt rødt uavhengig av hvilken kamp det var eller hvilken spiller, sier Øvrebø til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer