- Han ville ta kapteinsbindet og bytte trøye med dommeren. Da fikk jeg nok

VM-finalens svarte minutter.

«WO BIN ICH?»: Tysklands Christoph Kramer er åpenbart groggy etter å ha fått et ublidt møte med Ezequiel Garay under VM-finalen 13. juli. Foto: AP Photo / Themba Hadebe / NTB Scanpix
«WO BIN ICH?»: Tysklands Christoph Kramer er åpenbart groggy etter å ha fått et ublidt møte med Ezequiel Garay under VM-finalen 13. juli. Foto: AP Photo / Themba Hadebe / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Å få spille en halvtime i en VM-finale skulle man tro er noe de fleste ville husket relativt godt, men Tysklands Christoph Kramer husker ikke noe som helst fra kampen som gjorde ham til verdensmester på Maracana i juli.

Håvard Nordtveits lagkompis fra Borussia Mönchengladbach fikk starte VM-finalen i Sami Khediras skadefravær, og unggutten gjorde en god figur fram til han fikk et ublidt møte med Ezequiel Garays godt polstrede skulder.

Kramer gikk rett i bakken og ble liggende, men fikk fortsette kampen i rundt ti minutter, selv om alle kunne se at han var groggy.

Hodekritikk Håndteringen av hodeskaden fikk blant annet Den internasjonale spillerorganisasjonen Fifpro til å gå knallhardt ut:

- VM-finalen. Toppen av internasjonal fotball, og nå også et kremeksempel på hvordan man ikke skal behandle hodeskader. Spillerne fortjener bedre. Kramer er bare det siste eksemplet på hvorfor fotballen må få en uavhengig person som kan vurdere hodeskader på sidelinjen, skrev de på Twitter.

Finalen endte uansett godt for Kramer og Tyskland. Unggutten pådro seg hjernerystelse i møtet med Garay, men VM-tittelen var sannsynligvis et greit plaster på såret.

Mobber Kramer Hjemme i Tyskland har flere av Kramers lagkompiser gjort narr av ham for de svarte minuttene i Rio de Janeiro. Den tyske TV-kanalen ZDF fikk Manuel Neuer, Philipp Lahm og Thomas Müller til å snakke om hendelsen i humoristisk tone i helga.

Og kommentarene satt i beste fall løst da kameratene fikk muligheten til å kommentere Kramers forvirring på Maracanas strøkne gressmatte.

- Det så ut som om det gikk bra med ham fram til han begynte å oppføre seg rart. Han kom fram til meg og sa: «Manu, la meg spille som keeper», sier Neuer.

Lagkaptein Lahm hevder også å ha utvekslet en ganske spesiell samtale med Kramer.

- Jeg var ikke urolig i begynnelsen. Men etterhvert kom han plutselig bort til meg og sa at han ville ta kaptensbindet mitt. Jeg tenkte: «hva er det som skjer?». Da han seinere ville bytte trøye med dommeren tenkte jeg at «nå får det være nok», sier Lahm.

- Er dette finalen? Den italienske dommer Nicola Rizzoli, som fikk æren av å dømme VM-finalen, har fortalt om Kramers spesielle oppførsel etter hodeskaden i finalen.

Men om Rizzoli - i likhet med Neuer og Lahm - mente utspillet humoristisk, er uvisst.

- Etter smellen kom Kramer til meg og spurte «er dette finalen?». Jeg trodde han tulla og ba ham om å gjenta spørsmålet. Da sa han «jeg må få vite om dette virkelig er finalen». Jeg svarte at det var det, og han sa: «Takk, det var viktig for meg å vite», har dommer Rizzoli sagt til Gazzetta dello Sport.

Under ZDFs lettbente sending fulgte Christoph Kramer lagkameratenes kommentarer fra TV-studio, og lo av det hele. Programlederen avsluttet seansen med å si:

- Du husker altså ikke noe av dette. Det er kanskje like greit.

ENDTE GODT: Christoph Kramer (t.v.) og Tyskland ble verdensmestere 13. juli. Foto: AFP PHOTO / PEDRO UGARTE / NTB Scanpix
ENDTE GODT: Christoph Kramer (t.v.) og Tyskland ble verdensmestere 13. juli. Foto: AFP PHOTO / PEDRO UGARTE / NTB Scanpix Vis mer