- Han vippet Barcelona ned fra tronen

Slik husker norske Real Madrid-supportere Mourinho.

- GODKJENT: President i Real Madrids norske supporterklubb, Magnus Kragtorp, gir José Mourinho godkjent, men er likevel skuffet over antall troféer han har gitt klubben. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB SCANPIX
- GODKJENT: President i Real Madrids norske supporterklubb, Magnus Kragtorp, gir José Mourinho godkjent, men er likevel skuffet over antall troféer han har gitt klubben. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): José Mourinho er ferdig i Real Madrid etter sesongen. Det bekreftet president Florentino Peréz på en pressekonferanse i går kveld.

- Avgjørelsen er tatt i fellesskap mellom klubb og trener. Vi ønsket ikke at han skulle gå, sier Pérez.

Den portugisiske treneren har ledet den spanske hovedstadsklubben til 127 seire på 176 kamper i alle turneringer.

- Vi har tatt et stort skritt i riktig retning, men vi mangler likevel noe. Etter seriegullet i fjor, var alle fornøyde. I år kom vi på andreplass i ligaen og cupen, samtidig som vi kom til semifinale i Champions League. For noen er det kanskje nok, men det holder ikke for verken oss eller Moruinho, sier Pérez.

- Absolutt godkjent
President Magnus Kragtorp i Real Madrids norske supporterklubb gir Mourinho godkjent. Han legger vekt på hvordan forspranget til Barcelona er kortet ned. Da Moruinho kom til klubben, hadde Real Madrid tapt fire strake ligakamper mot erkerivalen, og Barcelona hadde vunnet de to siste seriemesterskapene.

- Han vil bli husket for mye, først og fremst for det faktum at han vippet Barcelona ned fra tronen. De fleste sitter nok og tenker på Mourinhos oppførsel de siste månedene, og det vil ta tid før man begynner å huske tilbake på alt det positive han bidro med. Legger vi til tre semifinaler på rad i Champions League, så er prestasjonen hans i Madrid absolutt godkjent, sier Kragtorp til Dagbladet.

Dårlig trofefangst
Siden 2012 har Real Madrid slått Barcelona fire ganger, spilt tre uavgjort og tapt to. Laget vant også seriegullet i 2011/12, men Mourinho har kun to store troféer på sine tre år i Madrid - det nevnte seriegullet og det spanske cupgullet fra sin første sesong.

- Regner man i troféer, kan man ikke gi ham godkjent. Jeg velger likevel å huske ham for fotballen han har spilt med Real Madrid, en fotball som absolutt har vært Real Madrid verdig. Sett bort fra å hente det tiende Champions League-troféet, var jobben til Mourinho å utligne Barcelona. Det klarte han, og det er svært viktig. Både for klubben og supporterne, sier Kragtorp til Dagbladet.

Han blir overrasket dersom en annen enn Carlo Ancelotti leder Real Madrid neste sesong. Florentino Pérez hevder imidlertid at de ikke har noen arvtager klar.

- Vi har ikke gjort noen avtaler ennå, men vi har tenkt en stund. Vi har tatt kontakt med Paris Saint-Germain, men de sier han er under kontrakt og ikke vil gå. Vi vil jobbe med hvem som tar over i dagene som kommer, sier han.