Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han virket ekstremt motivert og sugen på å komme i gang

Vålerenga-spillerne etter første møte med Rekdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Kjetil Rekdal hadde i dag sitt første møte med Vålerenga-troppen. Det begrenset seg til en kort peptalk i garderoben før trening.

- Det gikk greit, jeg var og hilste på alle og prata i tre-fire minutter. Jeg tok det på engelsk, alle skjønner jo ikke norsk der, så det er en utfording. Vi må prøve å få inn ett språk som alle forstår, sier Rekdal til Dagbladet.

Under selve treningen var Rekdal først og fremst observatør, mens utviklingssjef Andrea Loberto og spillerutviklerne André Bergdølmo og Kaz Sokolowski ledet økta.

Først fra og med mandag tenker Rekdal å starte arbeidet med spillergruppa for fullt.

- Jeg sa til dem at jeg skal ha et stort møte på mandag der alt blir presentert for dem. Ellers var det ganske vanlig - jeg ønsket dem lykke til og sa jeg gledet meg til å jobbe med dem og sånne ting, sier han.

- Oste av hele fyren Og selv om Rekdal ikke deltok under selve økta, gjorde han et godt inntrykk i garderoben på forhånd.

- Han virket ekstremt motivert og sugen på å komme i gang, så det er ingen tvil om at han er veldig klar for å ta fatt på denne jobben. Han snakket om hvordan han vil ha det og hva han forventer. Det varte bare et par minutter, men det oste av hele fyren at han var klar for å komme i gang. Så det lover veldig bra, sier Kristofer Hæstad.

VARM VELKOMST I KULDA: Kjetil Rekdal fikk en kasse pærebrus av VIF-supporterene Magnus Håkonsen og Sondre Solvang Midtskogen før sin første trening med Vålerenga. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX
VARM VELKOMST I KULDA: Kjetil Rekdal fikk en kasse pærebrus av VIF-supporterene Magnus Håkonsen og Sondre Solvang Midtskogen før sin første trening med Vålerenga. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX Vis mer

Sørlendingen har vært kaptein i Vålerenga, men vet foreløpig ikke om Rekdal kommer til å gi ham armbindet i den kommende sesongen.

- Selvfølgelig har jeg lyst til å være kaptein. Hvis han vil at jeg skal være det, så blir jeg gjerne det, men det er ikke noe jeg tenker så mye på. Som jeg har sagt har det vært en ære å få være kaptein i de årene jeg har vært det, og om han vil jeg skal være det videre, så sier jeg selvfølgelig ja takk til det.

- Vi trenger disiplin Torgeir Børven er spent på Rekdals inntreden fra og med neste uke. Foreløpig kjenner han treneren mest fra mediene.

- Jeg tror det er litt medieskapt, det inntrykket at han alltid er sur og sånne ting. Jeg har snakket med spillere som har hatt ham som trener før, og de har i hvert fall vært fornøyde, så jeg tror det skal bli bra.

Samtidig tror 21-åringen en Rekdal som setter tydelige krav til spillerne vil være bra for Vålerenga.

- Jeg tror det er det vi trenger. Litt oppstramming og mer disiplin, sier angriperen.

Klubbens kanadiske keeper Lars Hirschfeld var tilbake i trening i dag. Han kom fra ferie på andre siden av Atlanterhavet for et par dager siden.

OBSERVATØR: Kjetil Rekdal fulgte dagens trening fra indre bane, men overlot ledelsen av økta til bl.a. André Bergdølmo (t.v.).
Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX
OBSERVATØR: Kjetil Rekdal fulgte dagens trening fra indre bane, men overlot ledelsen av økta til bl.a. André Bergdølmo (t.v.). Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg har fortsatt jetlag, så jeg vet ikke engang hvor jeg er akkurat nå, gliser Hirschfeld.

Han er heller ikke klar for å felle noen dom over Vålerengas ferske trener ennå.

- Vi må gi det litt tid. Det er tidlig å si noe ennå. Jeg har ikke hatt ham som trener før. Så snart han tar over på mandag, er jeg sikker på at vi vil se en forandring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!