Per-Mathias Høgmos vraking av Martin Ødegaard skaper reaksjoner

Han viser at Ødegaard fortsatt kan bli ei stjerne: - De som er urolige for Martin, bør se på Marcos

Etter å ha trent halvannet år med Cristiano Ronaldo, er nå Martin Ødegaard ute av A-landslagstroppen for tredje gang på rad. Denne uka er 17-åringen tilbake der det hele startet, men har han blitt noe bedre siden sist han var på Marienlyst?

BLOMSTRER: Marcos Llorente (21) og Martin Ødegaard ble regnet som jevngode spillere i Castilla forrige sesong. Nå herjer Llorente for Alaves i La Liga. Foto: EPA/David Aguilar
BLOMSTRER: Marcos Llorente (21) og Martin Ødegaard ble regnet som jevngode spillere i Castilla forrige sesong. Nå herjer Llorente for Alaves i La Liga. Foto: EPA/David Aguilar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo vraket Martin Ødegaard nok en gang fra A-landslagstroppen til de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og San Marino. Begrunnelsen til Høgmo var at Real Madrid Castilla-spillerens kamparena er for dårlig - altså den samme kamparenaen som var god nok for et år siden.

- Jeg forstår at noen stusser over argumentasjonen. Martin Samuelsen som sitter på benken i Blackburn, burde kanskje også vært på U21-landslaget og fått spilletid der i stedet for å sitte på benken på A-landslaget. Jeg mener det er bedre at de får spille på U21 enn på A-landslaget, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

Denne uka er Martin Ødegaard tilbake hvor det hele startet - på hans tidligere hjemmebane Marienlyst i forbindelse med U21-landslagssamlingen før fredagens viktige EM-kvalifiseringskamp mot Sveits. Det skjer to år etter at han knuste alle aldersrekorder på A-landslaget som 15-åring. Nå er han altså degradert til U21-landslaget av Høgmo.

Mange lurer på hvordan Ødegaards utvikling har vært siden den gang. Ekspertene er usikre. Kamparenaen på nivå tre i Spania gjør at det er vanskelig å måle hvordan Ødegaards utvikling har vært. Men prestasjonene for Castilla det siste halvåret tyder på at han er bedre enn noensinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer