I FORM: Jose Mourinho mener John Terry er i superform. Terry har akkurat rundet 600 kamper i Chelsea-drakta. Foto: AFP PHOTO / OLLY GREENWOOD
I FORM: Jose Mourinho mener John Terry er i superform. Terry har akkurat rundet 600 kamper i Chelsea-drakta. Foto: AFP PHOTO / OLLY GREENWOODVis mer

- Han viser store kvaliteter

Terry rundet 600 Chelsea-kamper.

Chelsea-kaptein John Terry (33) spilte søndag sin 600. kamp for blåtrøyene. - Han er i kjempeform, sa José Mourinho.

Mange trodde den engelske midtstopperen hadde spilt sine siste minutter forrige sesong, da formen var på hell. I år har Terry spilt samtlige minutter for Chelsea i Premier League og etter den 600. kampen for klubben søndag, ble han hyllet av Mourinho.

- Han viser store kvaliteter. Spillerne jeg har trent gjennom årene har jeg fått spesielle forhold til, men ingen så spesielle som med Terry. Han spiller ikke fordi han er min venn, men fordi han spiller svært godt, sa Mourinho etter seieren over Liverpool søndag.

Terrys kapteinsrolle har blitt svært viktig for et titteljagende Chelsea. Både Branislav Ivanovic og Frank Lampard, som begge er gode lederskikkelser, måtte ut med skade i løpet av oppgjøret.

- Det er viktigere at han har spilt hvert minutt denne sesongen enn at han nå har nådd 600 kamper. Det er fantastisk for en spiller som var avskrevet forrige sesong, sa Mourinho.

Midtstopperen er født i London og har spilt seniorfotball for Chelsea siden august 1997. Han var innom Nottingham Forest på lån i 2000. I 2005 ble han kåret til årets spiller av spillerne i Premier League.

(NTB)