- Han visste ikke hvor spillerne spilte på banen

Riise slaktet Magath på direkten.

NEDTUR: John Arne Riise rykket ned fra Premier League med Fulham i vår. Hos TV2 i går kom han med sin versjon av treningene under Felix Magath. Foto: AFP  / IAN KINGTON / NTB SCANPIX
NEDTUR: John Arne Riise rykket ned fra Premier League med Fulham i vår. Hos TV2 i går kom han med sin versjon av treningene under Felix Magath. Foto: AFP / IAN KINGTON / NTB SCANPIXVis mer


(Dagbladet): John Arne Riise er for tida klubbløs, kontrakten med Fulham løp ut i sommer.

I går brukte han sin opptreden på TV2s Premier League-sending til å ta et oppgjør med Fulham-manager Felix Magath (61).

Iført hvit skjorte hadde Riise lite pent å si om tyskeren som førte londonklubben til nedrykk i vår. Nedturen har fortsatt med fire strake tap i divisjonen under i august.

Skylt i do - Under Martin Jol og René Meulensteen hadde vi et system og en visjon. Alt det vi hadde jobbet med de siste fem årene ble bare kastet vekk. Fulham hadde egne systemer, men alt ble bare skylt ned i do, sier Riise i TV2-studio etter mandagskampen.

Venstrebacken forteller doble treninger etter kampdager, som en slags straff mot spillerne. Og rødluggen røper at den tidligere Bayern-sjefen slett ikke hadde oversikt over stallen da han kom til Premier League.

- Med meg var han fair, han pratet mye med meg fordi jeg var en av de rutinerte. Men han kom til en klubb og visste ikke hvor spillerne spilte på banen. Han hadde bare en ting å gjøre ting på, sier Riise til TV2.

Synd å se Mannen med 110 landskamper for Norge er ikke overrasket over at Magath sliter i The Championship. Riise mener laget spiller med for mange unge spillere, og har gått vekk fra det stabile som kjennetegnet Craven Cottage-klubben.

BUNDESLIGAVINNER: Fulham-manager Felix Magath har ført både Bayern München og Wolfsburg til topps i tysk toppserie. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB SCANPIX
BUNDESLIGAVINNER: Fulham-manager Felix Magath har ført både Bayern München og Wolfsburg til topps i tysk toppserie. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg synes det er synd å se hva som skjer på klubben. Fulham er kjent som en familær klubb, der alle tar vare på hverandre. Ikke noe tull. Nå det siste året har det vært veldig mye rare ting.

Også tidligere Fulham-stopper Brede Hangeland har uttalt seg kritisk om Magath og Fulham. I etterkant slo tyskeren tilbake, han mente nordmannen farte med løgn.

- Hvis det var noe galt, burde spillerne ha sagt noe tidligere, og ikke etter at de forlot klubben, sa Magath før seriestart.