Han vraket Nasri. Nå hylles Deschamps og «nye Frankrike»

Seiler opp som favoritt.

OVERRASKER POSITIVT: For fire år siden reiste Frankrike hjem fra VM i skam etter krangling, streik og elendige resultater. I årets mesterskap er laget én av de positive overraskelsene. Landslagssjef Didier Deschamps får mye av æren. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB Scanpix
OVERRASKER POSITIVT: For fire år siden reiste Frankrike hjem fra VM i skam etter krangling, streik og elendige resultater. I årets mesterskap er laget én av de positive overraskelsene. Landslagssjef Didier Deschamps får mye av æren. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For fire år siden reiste Frankrike hjem fra VM i skam etter krangling, streik og elendige resultater. I årets mesterskap er laget én av de positive overraskelsene.

Det var ikke lett å vite hvor Frankrike sto før VM begynte, men etter at laget har kjørt over både Honduras og Sveits, er det ingen tvil om at Deschamps' menn må tas seriøst.

- Han er i stand til å motivere og dra maks ut av hver eneste spiller, sier playmaker Mathieu Valbuena.

Marseille-spilleren har vært strålende i de to kampene laget har spilt og viser hvorfor Deschamps lot stjernespilleren Samir Nasri ta en tidlig ferie.

Manchester City-spilleren kom ikke med i troppen ettersom landslagssjefen var bekymret for Nasris innstilling dersom han ikke fikk fast plass på laget.

Floppet i 2010 Det er nettopp de valgene Deschamps nå høster mye skryt for. Det franske laget virker harmonisk, noe som er i sterk kontrast til kaoset som hersket under VM i Sør-Afrika for fire år siden.

Da floppet laget fullstendig. I tillegg ble Nicolas Anelka sendt hjem for å ha skjelt ut lagets upopulære trener Raymond Domenech, og skandalen var et faktum da laget nektet å trene som en protest på hjemsendelsen.

Slike ting er luket under Deschamps som har vært mer opptatt av å bygge et lag som kjemper for hverandre enn å tilfredsstille stjerners ego.

- Han har et nært forhold til spillerne, men er streng når han må. Han er konsekvent, sier den franske fotballpresidenten Noël Le Graët.

Mot gruppeseier Også backen Mathieu Debuchy skryter av samholdet, både på og utenfor banen.

- Jeg liker veldig godt å være en del av dette laget. Vi har det bra sammen, og jeg elsker den offensive fotballen vi spiller. Jeg er kanskje forsvarsspiller, men jeg liker best når vi spiller som et lag, sier han.

Frankrike er allerede videre og vinner antakeligvis gruppen på grunn av en overlegen målforskjell. I åttedelsfinalen venter enten Argentina, Nigeria eller Iran.

Motstander Ecuador er videre så lenge de matcher Sveits' resultat mot Honduras.

- De har spilt veldig bra i to kamper. De er et sterkt kollektiv og kommer seg ofte inn i 16-meteren, så det blir en annerledes kamp enn vi har spilt så langt, sier Ecuadors Édison Méndez.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer