HANSKEN ER KASTET: Dersom Børge Lund, Steinar Ege, Bjarte Myrhold og Håvard Tvedten fikk med seg danske aviser i dag, bør de i det minste ha tenninga på plass.
Foto: Reuters/Scanpix
HANSKEN ER KASTET: Dersom Børge Lund, Steinar Ege, Bjarte Myrhold og Håvard Tvedten fikk med seg danske aviser i dag, bør de i det minste ha tenninga på plass. Foto: Reuters/ScanpixVis mer

- Håndball er slett ikke naturlig for nordmenn

Nå er danskene ute etter oss «fjeldaber» igjen.

||| • Følg Norge - Danmark i håndballstudio fra kl. 20.15!

(Dagbladet): «Kom an Fjeldaber!» roper Ekstra Bladet til de norske håndballgutta fra sin forside i dag. På nettet følger sportsskribent René Skimmel opp i kommentaren «Derfor hater vi Norge»:

«Mon tro det går mange timer før nordmennene har fått snøen ut av øynene og forarges over forsida i dag? For mye kan man si om nordmenn, men selvhøytidelige og nærtagende er likevel de ord som helt naturlig faller først inn.»

Vel, det tok noen timer med formiddagsarbeid før vi fikk gnidd Oslo-snøen unna fjeset, og ringte Skimmel for å spørre: Hvorfor hater han Norge så sterkt?

- Jeg hater ikke Norge. Nei, jeg bare kommer med noen konstaterende og objektive utsagn om landet og folket, sier Ekstra Bladets mann, som ikke går av veien for å omtale nordmenn som «Hvalmordere» og utålelige «vinnere».

Drillo er kjernen
«Det er klart at nordmenn kan litt håndball. I et land uten fritidsinteresser - bortsett fra folkedans og bibellesning - vokser barna opp i konstante snøball-kamper. Men håndball er slett ikke naturlig for nordmenn. Det er en sport for arbeidsmenn. Og Norge er - som Nordens eneste medlem av OPEC - som andre sjeik-stater ikke vant til å arbeide selv. De importerer arbeidskraften og putter overskuddet i et oljefond, som de så ikke kan finne ut hva de vil bruke til. Det i et land hvor en kvart agurk koster 3.000 kroner. Danske.»

- Det er mange ting som ergrer. Det er klart at vi har måttet leve med en fotballlandslagssjef ved navn Drillo, som i årevis har satt elleve mann inne i sekstenmeteren, og likevel hevder at Norge spiller god angrepsfotball, sier René Skimmer til Dagbladet.

Og legger til at det heldigvis er vanskelig å overføre taktikken med 70-meters langballer til håndballbanen.

Aller mest provoserende er det kanskje likevel at Danmark-proff Steinar Ege kan stå i veien for danske EM-medaljer.

- Det er ergerlig at vi har trent fram en målmann som Steinar Ege i FCK, som så skal ødelegge for vårt landslag i kveld. Han bør betale tilbake for det vi har gitt ham, mener Skimmer.

Klarte å ødelegge Holmenkollen
«Vi lover - for å holde sammen i Nordisk Råd - at hvis vi vinner i kveld, så får Norge i alle skidisipliner lov til å komme før oss i OL i Canada neste måned. Også det der med å hoppe ned fra bakker med planker på føttene.»

ORDKRIG: Den danske avisa serverer følgende bildetekst: «Hvis nordmænd synes Ekstra Bladets forside er hård, så vent til 20.15, så skal I få «broderfolkets» kærlighed at føle»Faksimile: Ekstra Bladet
ORDKRIG: Den danske avisa serverer følgende bildetekst: «Hvis nordmænd synes Ekstra Bladets forside er hård, så vent til 20.15, så skal I få «broderfolkets» kærlighed at føle»Faksimile: Ekstra Bladet Vis mer

- Er du mye i Norge selv, Skimmer?

- Jeg er der kun for å lage danskespor i skiløypene deres, for det med ski kan dere ha for dere selv. Jeg er også i Oslo innimellom, men for to dager i hovedstaden deres kan jeg få 14 dager ved Middelhavet til samme pris. Før hadde dere i det minste Holmenkollen, som man kunne reise opp til og få fin utsikt, men selv den har dere klart å rive ned.

- Jeg kjenner til reklameslagordet dere har: «Det er deilig å være norsk i Danmark»? Ja, det må være det eneste stedet i så fall, sier Skimmer.

Liten idrett
Så får vi se da, om Steinar Ege kan gi danskene svar på tiltale i kveld.

For det må vel i det minste Ekstra Bladets riks-raljererer kunne innrømme, at Norge har levert gode resultater så langt i EM. Eller?

- Det er klart Norge er like gode som mange andre landslag i håndball. Det er jo også en idrett med få gode nasjoner. Norge kan sikkert slå mange av de andre lagene, men ikke Danmark, sier René Skimmer.

Og slår humrende fast:

- Det blir en tett kamp. Men Danmark vinner med et par mål.

KREVER LOJALITET: Steinar Ege kan visstnok vente seg andredivisjonsspill i Tyskland om han ikke lar danskene score.  
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KREVER LOJALITET: Steinar Ege kan visstnok vente seg andredivisjonsspill i Tyskland om han ikke lar danskene score. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer