Håndballpresident Kåre Geir Lio:

Håndball-nei til høydehus

Håndballpresident Kåre Geir Lio sier nei til oppheving av høydehusforbud.

NEI: Håndballforbundet stiller seg uforstående til forbund som sier ja til oppheving av forbud mot høydehus. Foto: Vidar Ruud / NTB
NEI: Håndballforbundet stiller seg uforstående til forbund som sier ja til oppheving av forbud mot høydehus. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er grunnleggende imot alt som frakter toppidretten fra barne- og ungdomsidretten. Det er viktig for oss å ta vare på den norske idrettsmodellen, sier håndballpresident Kåre Geir Lio, som forteller at oppheving av forbud mot høydehus er diskutert i styret.

- Jeg kommer til å argumentere sterkt imot å forandre på det, sier han.

Tidligere i april bekreftet Idrettstyret at de støtter Norges idrettsforbund (NFIFS) forslag om ja til høydehus i Norge. Forslaget skal opp på Idrettstinget i slutten av mai, og hvis støtten er stor nok kan det særegne norske forbudet fra 2003 fjernes.

Det er altså Håndballforbundet imot. Lio understreker at vi burde gjøre alt vi kan for å lage en idrett som folk skal ønske å tilhøre og identfisere seg med. At den skal være sunn og en tiltrekkende idrettsarena.

- Det er veldig tydelig i idrettens strategidokument.

- Det er viktig at all idrett drives så menneskelig og naturlig som overhodet mulig. Det er også viktig at aktiviteten organsieres så enkelt som mulig med minst mulig kompliserende og kunstige innretninger.

Mange stemmer for

Skiforbundet og skiskytterforbundet er blant forbundene som støtter forslaget. Noe som forundrer håndballpresidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer