Håndballbragd av Gjerpen

- Helt uvirkelig.

(Dagbladet.no): Gjerpen slo det ungarske storlaget Dunaferr 29-28 på hjemmebane for en uke siden, men knapt noen hadde forventet at Skiens-laget kunne stå imot i Ungarn.

Men Gjerpen utrettet et lite håndballmirakel da de klarte 32-32 foran 1200 ville ungarere. 

Gjerpen vant dermed 61-60 sammenlagt, og er klare for semifinale -  hvor de risikerer å møte Larvik.

- Ser man bort fra Larvik, som er i en klasse for seg sjøl, er dette noe av det beste av et norsk håndballag noensinne. Vi har ingen innkjøpte storstjerner, og har knapt vært utenfor Skien by. Men jentene har troa på at de kan slå hvem som helst, sier assistentrener Rune Teigen til Dagbladet.no. 

Gjerpens startet kampen imponererende, og fulgte Dunaferr til pause. I andre omgang ledet ungarerne på det meste med seks mål, men Gjerpen klarte utrolig nok å hente inn forspranget.

- Det er helt uvirkelig. Vi lå seks mål bak i 2. omgang og dommerne dømte 70-30 for Dunaferr. Likevel sto vi på, hadde litt flaks, noen kontringer og vips: Så var oppe i ryggen på dem, sier Teigen.

Et sjakktrekk fra trener Gautestad var å legge frimerke på stjernespillerer Radulovic. Det gjorde ungarerne usikre, og feilene begynte å florere.

- Da kampen var slutt var Dunaferr-spillerne helt apatiske, og skjønte ingenting. De hadde jo seieren i lomma. Vi bare tok den!

- Hvordan reagerte publikum på tapet?

- Det ble ikke noe bråk. Men for å si det sånn: Jeg prøvde å få kontakt med en spiller som sto halvannen meter unna, og jeg hørte ikke engang meg sjøl. Det gjør prestasjonen enda større, sier Teigen.

Det er en oppsiktsvekkende sterk prestasjon av laget som er nummer tre i den hjemlige serien, ni bak Byåsen og 13 bak Larvik. Mannskapet til Dunaferr er omtrent identisk med laget som tok bronse i håndball-VM - et mesterskap hvor Norge til sammenligning ble nummer ni.

<B>STOR PRESTASJON:</B> Gjerpen slo Dunaferr 29-28 på hjemmebane, og gikk mirakuløst videre etter å ha holdt det ungarske storlaget til 32-32 på bortebane i dag.