Håndballegende døde brått

Fikk hjertestans på vei hjem fra kamp.

HJERTESTANS: Tidligere olympisk mester og verdensmester i håndball, Zlatko Saracevic, døde på vei hjem fra kamp. Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL URN:39652181
HJERTESTANS: Tidligere olympisk mester og verdensmester i håndball, Zlatko Saracevic, døde på vei hjem fra kamp. Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL URN:39652181 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere olympisk mester og verdensmester i håndball, Zlatko Saracevic, fikk hjertestopp på vei hjem etter å ha ledet sitt lag Pordravka til seier over Lokomotiv Zagreb.

Trener Saravevic jublet over Pordravkas tolvte strake seier like før han fikk hjertestopp på vei hjem til sin kone og sine to barn.

59-åringen ble forsøkt gjenopplivet i 40 minutter, men kroatens liv lot seg ikke redde.

Det skriver det kroatiske mediet Podravski.

- Det er med stor sorg og smerte at vi må meddele at treneren for RK Podravka Vegeta, Zlatko Saračević, døde i går kveld. Han var en elsket mann, far og håndballspiller, som har satt sine dype spor i idrettshistorien – både som spiller og trener, skriver klubben.

Saracevic ble olympisk mester for Kroatia i sommer-OL i Atlanta og ble verdensmester for det tidligere Yugoslavia i 1986, i tillegg til en rekke andre OL-, VM- og EM-medaljer.

Etter at han la opp som spiller i 2002, har han vært håndballtrener i en rekke klubber helt fram i går.

- Det er en skam at det ikke var publikum her til å se en kamp med så høy kvalitet, var kroatens siste ord til spillerne etter gårsdagens seier, ifølge Podravski.

Zlatko Saracevic etterlater seg kone og to barn.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer