Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tonje Larsen er Flint-trener

Håndballegenden ledet Flint til opprykk og gikk 300 mål i pluss

Tonje Larsen (43) er på ingen måte håndballei. Denne sesongen førte hun Flint til opprykk.

OPPRYKK: Tonje Larsens første sesong som Flint-trener må sies å være en suksess. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OPPRYKK: Tonje Larsens første sesong som Flint-trener må sies å være en suksess. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Onsdag sikret Tønsberg-klubben Flint opprykk til 1. divisjon i håndball, etter seier over Ålgård. Flint, som tidligere har spilt eliteserien, hadde en målforskjell på vanvittige 700 mot 389 innslupne mål i ligaen, og ett eneste tap gjennom sesongen.

Bak roret sitter Tonje Larsen (43). Den tidligere Larvik- og landslagsspilleren er Norges mestvinnende, med en liste serie- og cupgull få har sett maken til, samt ett OL-gull, ett VM-gull og tre EM-gull.

KRIGER: Tonje Larsen ga og fikk mye juling på håndballbanen. Her er hun i duell med Itxaco's Bengona Fernandez under mesterligafinalen mellom Itxaco og Larvik i Paplona i 2011. Larvik vant, og sikret med det Norges første Champions League-tittel.
Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
KRIGER: Tonje Larsen ga og fikk mye juling på håndballbanen. Her er hun i duell med Itxaco's Bengona Fernandez under mesterligafinalen mellom Itxaco og Larvik i Paplona i 2011. Larvik vant, og sikret med det Norges første Champions League-tittel. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer

Nå er hun i full gang med trenerkarrieren - og førte Flint til opprykk i første sesong. Tallene over snakker for seg.

- Det ble en liten feiring. Det var veldig hyggelig. Men det var jo arbeid på veldig mange dagen etter, så da sier det seg selv at det ikke var helt hæla i taket, sier Larsen til Dagbladet.

Trenerkarrieren

Etter at Tonje Larsen fikk sitt andre barn, forsøkte hun seg litt på håndballbanen igjen. I 2015 la hun opp for godt, men ble en del av Larviks trenerteam. Hun var - og er - på ingen måte mett på håndball.

I fjor vendte hun tilbake til hjemstedet og Flint. Selv om Tønsberg Turn var hennes barndomsklubb, var det ikke vanskelig å takke ja til Flint. Det er de som har vært den store klubben på kvinnesiden i området i mange år.

GULLFEST: Tonje Larsen (ute til høyre) og de norske lagvenninnene feirer OL-gullet i Beijing i 2008. Tonje Larsen drar dette fram som karrierens høydepunkt. Foto Arnt E. Folvik
GULLFEST: Tonje Larsen (ute til høyre) og de norske lagvenninnene feirer OL-gullet i Beijing i 2008. Tonje Larsen drar dette fram som karrierens høydepunkt. Foto Arnt E. Folvik Vis mer

I tillegg er Larsen lærer ved Wang Toppidrett og i trenerteamet til 02-landslaget.

Da Larsen kom på den første treningen i Flint i fjor, spurte hun hvor mange som var sikre på at de ville være med kommende sesong. To rakk opp hånda.

- Da måtte vi ta det derfra. Mange var på utgående kontrakt, siden det ble nedrykk, og det var dårlig økonomi. Men det er gjort en iherdig innsats for å få klubben på beina igjen. Det har nok hjulpet på humøret til jentene også, å være i 2. divisjon og få vinne litt igjen, sier Larsen.

JOBBET SAMMEN: Tonje Larsen og nåværende trener for det norske håndballandslaget, Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn Langsem
JOBBET SAMMEN: Tonje Larsen og nåværende trener for det norske håndballandslaget, Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Hjemmekjær

Med unntak av et opphold i Viborg har Larsen bodd nært hjemstedet hele karrieren. Hun omtaler seg selv som «hjemmekjær».

Nå venter 1. divisjon og mye tøffere selskap for Flint.

- Vi har hatt god margin på mange av kampene og vunnet mye denne sesongen. Målsettingen i år var å gå inn i hver kamp og vinne, sier Larsen.

I siste seriekamp kom tapet. Det første gjennom hele sesongen.

- Jeg var litt skuffet da vi tapte den kampen. Men det hadde jo ikke noen betydning. Vi var ikke helt klare, sier Larsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!