Tonje Larsen er Flint-trener

Håndballegenden ledet Flint til opprykk og gikk 300 mål i pluss

Tonje Larsen (43) er på ingen måte håndballei. Denne sesongen førte hun Flint til opprykk.

OPPRYKK: Tonje Larsens første sesong som Flint-trener må sies å være en suksess. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OPPRYKK: Tonje Larsens første sesong som Flint-trener må sies å være en suksess. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Dagbladet): Onsdag sikret Tønsberg-klubben Flint opprykk til 1. divisjon i håndball, etter seier over Ålgård. Flint, som tidligere har spilt eliteserien, hadde en målforskjell på vanvittige 700 mot 389 innslupne mål i ligaen, og ett eneste tap gjennom sesongen.

Bak roret sitter Tonje Larsen (43). Den tidligere Larvik- og landslagsspilleren er Norges mestvinnende, med en liste serie- og cupgull få har sett maken til, samt ett OL-gull, ett VM-gull og tre EM-gull.

Nå er hun i full gang med trenerkarrieren - og førte Flint til opprykk i første sesong. Tallene over snakker for seg.

- Det ble en liten feiring. Det var veldig hyggelig. Men det var jo arbeid på veldig mange dagen etter, så da sier det seg selv at det ikke var helt hæla i taket, sier Larsen til Dagbladet.

Trenerkarrieren

Etter at Tonje Larsen fikk sitt andre barn, forsøkte hun seg litt på håndballbanen igjen. I 2015 la hun opp for godt, men ble en del av Larviks trenerteam. Hun var - og er - på ingen måte mett på håndball.

I fjor vendte hun tilbake til hjemstedet og Flint. Selv om Tønsberg Turn var hennes barndomsklubb, var det ikke vanskelig å takke ja til Flint. Det er de som har vært den store klubben på kvinnesiden i området i mange år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer