Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballegenden raser etter skandalen. Snart faller dommen

Boldsen ut mot forbundet.

RASER: Det ble mildt sagt dramatisk da Tyskland og Norge barket sammen i EMs semifinale i Krakow fredag kveld. Først avgjorde tyskerne i sluttsekundene før det kom fram at de hadde hatt åtte spillere på banen. Joachim Boldsen er blant de som nå lar seg irritere over reglene til Det europeiske håndballforbundet, og den sene klagebehandlingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
RASER: Det ble mildt sagt dramatisk da Tyskland og Norge barket sammen i EMs semifinale i Krakow fredag kveld. Først avgjorde tyskerne i sluttsekundene før det kom fram at de hadde hatt åtte spillere på banen. Joachim Boldsen er blant de som nå lar seg irritere over reglene til Det europeiske håndballforbundet, og den sene klagebehandlingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

KRAKOW / OSLO (Dagbladet): Semifinalen i håndball-EM mellom Norge og Tyskland ble et nervedrama uten like. Det måtte ekstraomgangen til for å skille lagene, og etter 70 spilte minutter viste måltavla 34-33 i favør tyskerne.

Men dramatikken sluttet ikke der.

Det ble rast klart at tyskerne hadde åtte spillere på banen i sluttsekundene, og Norge bestemte seg raskt for å legge inn en protest.

- Amatører Ifølge reglene skal klagen behandles i løpet av morgentimene lørdag og det er ventet en endelig dom fra Det europeiske håndballforbundet (EHF) innen klokka 12.

Nettopp disse reglene er det som får den danske håndballegenden Joachim Boldsen til å se rødt.

Boldsen har vært ekspert i studiosendingene til Viasat under mesterskapet, og etter fredagens kamp var han ikke nådig med funksjonærene.

- Hvis dette ikke var ledet av amatører, men av profesjonelle, så hadde de hatt styr på dette under kampen. Det sitter altså to observatører der som skal holde øye med slike ting, og de har ikke oversikt, sier han ifølge TV3sport.

Også reglementet fikk gjennomgå.

- Hvis det virkelig var et profesjonelt forbund, så ville man jo tatt stilling til protesten allerede i kveld. Man ville sett på TV-bildene og lyttet til begge parter. Nå gjør man det i morgen (lørdag) i stedet, og hvordan skal det da være mulig å endre noe?, spør han.

- Håpløst Det manglet ikke på kritiske røster etter dramaet som utspilte seg i den polske storstua i Krakow fredag kveld. TV2-ekspert Bent Svele var blant de som satte spørsmålstegn ved dommernes og sekretariatets innsats.

- Det er håpløst. Det sitter så mange personer i sekretariatet som ikke klarer å holde styr på det de skal ha orden på. Det pinlige er at det er fem stykker i tillegg til dommerne som ikke finner ut at Tyskland har en spiller for mye på banen, sa Svele til Dagbladet.

Leder for den norske EM-troppen, Heidi Tjugum, forklarte konsekvensene av hendelsen slik: 

TAP: Eskil Erevik reagerer etter at finaledrømmen røyk i sluttsekundene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAP: Eskil Erevik reagerer etter at finaledrømmen røyk i sluttsekundene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Samtlige i støtteapparatet, med ledere, har sett videoen fra flere vinkler. Tyskland har gjort en feil. De har brukt to gule spillere (målvakter) på banen. På det grunnlaget har vi levert inn en protest på kampgrunnlaget. Det skal vi videre argumentere for innen klokken ni i morgen tidlig. Så er den saken i EHFs hender.

- Forbanna Dagbladet får opplyst at spillerne ikke ble tatt med på råd da det skulle avgjøres om Norge skulle legge inn protest til Det europeiske håndballforbundet (EHF) eller ikke. Etter at det ble opplyst om feilen, tok lederne beslutningen raskt.

Kristian Bjørnsen sa sent fredag kveld til Dagbladet at han mente det var en god avgjørelse. En langt bedre avgjørelse enn den dommerne og sekretariatet tok.

- Vi ble forbanna med engang. Vi så at det var skjedd ting som kunne blitt gjort annerledes. Det er snakk om kort tid, men hvis alt hadde blitt gjort etter reglene hadde vi kanskje hatt fem-seks sekunder igjen å angripe med sju spillere mot deres fem. Og det er fullt mulig å gjøre mål på en sånn mulighet, sa Bjørnsen til Dagbladet.

Den endelige dommen er altså ventet innen klokka 12 lørdag formiddag, men etter alle solemerker blir Norges neste kamp bronsefinale mot Kroatia på søndag.

Senere samme ettermiddag møter mest sannsynlig Tyskland Spania i finalen, med mindre EHF bestemmer seg for å ta den norske klagen til etterretning og gjøre noe med den.

TRØST: Christian Berge  sammen med  trenerne Zeljko Tomac (t.v) og Glenn Solberg (t.h.) Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRØST: Christian Berge sammen med trenerne Zeljko Tomac (t.v) og Glenn Solberg (t.h.) Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media