Håndballegenden raser etter skandalen. Snart faller dommen

Boldsen ut mot forbundet.

RASER: Det ble mildt sagt dramatisk da Tyskland og Norge barket sammen i EMs semifinale i Krakow fredag kveld. Først avgjorde tyskerne i sluttsekundene før det kom fram at de hadde hatt åtte spillere på banen. Joachim Boldsen er blant de som nå lar seg irritere over reglene til Det europeiske håndballforbundet, og den sene klagebehandlingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
RASER: Det ble mildt sagt dramatisk da Tyskland og Norge barket sammen i EMs semifinale i Krakow fredag kveld. Først avgjorde tyskerne i sluttsekundene før det kom fram at de hadde hatt åtte spillere på banen. Joachim Boldsen er blant de som nå lar seg irritere over reglene til Det europeiske håndballforbundet, og den sene klagebehandlingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRAKOW / OSLO (Dagbladet): Semifinalen i håndball-EM mellom Norge og Tyskland ble et nervedrama uten like. Det måtte ekstraomgangen til for å skille lagene, og etter 70 spilte minutter viste måltavla 34-33 i favør tyskerne.

Men dramatikken sluttet ikke der.

Det ble rast klart at tyskerne hadde åtte spillere på banen i sluttsekundene, og Norge bestemte seg raskt for å legge inn en protest.

- Amatører Ifølge reglene skal klagen behandles i løpet av morgentimene lørdag og det er ventet en endelig dom fra Det europeiske håndballforbundet (EHF) innen klokka 12.

Nettopp disse reglene er det som får den danske håndballegenden Joachim Boldsen til å se rødt.Boldsen har vært ekspert i studiosendingene til Viasat under mesterskapet, og etter fredagens kamp var han ikke nådig med funksjonærene.

- Hvis dette ikke var ledet av amatører, men av profesjonelle, så hadde de hatt styr på dette under kampen. Det sitter altså to observatører der som skal holde øye med slike ting, og de har ikke oversikt, sier han ifølge TV3sport.Også reglementet fikk gjennomgå.

- Hvis det virkelig var et profesjonelt forbund, så ville man jo tatt stilling til protesten allerede i kveld. Man ville sett på TV-bildene og lyttet til begge parter. Nå gjør man det i morgen (lørdag) i stedet, og hvordan skal det da være mulig å endre noe?, spør han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer