Håndball-VM:

Håndballekspert: - Håper jeg tar feil

Håndballekspert, Ole Erevik, håper han tar feil om Norges kvartfinalehåp.

SPENT: TV3s håndballekspert, Ole Erevik, er spent før Norges VM-skjebne skal avgjøres. Foto: Vidar Ruud / NTB
SPENT: TV3s håndballekspert, Ole Erevik, er spent før Norges VM-skjebne skal avgjøres. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De norske håndballgutta ble sett på som den store favoritten blant ekspertene før VM.

Etter tapet i åpningskampen mot Frankrike, har Norge slått Sveits, Østerrike og Portugal. Tre nasjoner som de norske gutta på papiret skulle slå.

Kampen mot Portugal ble en ordentlig nervepirrende batalje. Portugal hadde på sin side vunnet alle sine tre kamper på en nokså overbevisende måte mot Island, Marokko og Algerie.

Med fem minutter igjen på klokka var stillingen 27-27. Lagene fulgte hverandre tett, men til slutt var det Norge som trakk det lengste strået og vant kampen 29-28.

TV3s håndballekspert, Ole Erevik, hadde håpet seiersmarginen skulle være større mot Portugal.

- I den situasjonen vi står i skulle vi gjerne ha slått Portugal med ett eller tre-fire mål til, sier Erevik til Dagbladet.

JUBEL: Håndballguttas EM-jubel på benken har skapt reaksjoner. Vis mer

Skjebnekamper

Nå venter to skjebnekamper mot Algerie på fredag og Island på søndag. To kamper som må vinnes for at Norge skal ha noe som helst håp om å komme seg til kvartfinale.

Den tidligere landslagskeeperen er klar på at Norge har hevet seg siden åpningskampen mot Frankrike.

- Jeg synes det har vært jevn stigning fra første kampen mot Frankrike. Der presterte vi under pari, sier Erevik.

Han trekker fram fraværet av Christian O'Sullivan som en av grunnene til tapet mot franskmennene. O'Sullivan måtte stå over kampen på grunn av magetrøbbel.

Håpet om kvartfinale

Som nevnt må Norge vinne begge sine kamper mot Algerie og Island. De er likevel avhengig av at resultater i andre kamper går deres vei.

Det mest sannsynlige utfallet er at Norge vinner begge sine kamper mot Algerie (fredag) og Island (søndag). Da vil Norge stå med åtte poeng.

Om Frankrike slår Island og Portugal slår Sveits, vil den siste kampen mellom Portugal og Frankrike bli helt avgjørende for Norges videre eksistens i VM.

Om Portugal vinner oppgjøret mot Frankrike med mer enn sju mål, vil Norge gå til kvartfinale på bekostning av Frankrike. Med mindre Frankrike scorer over 25 mål.

Med fransk seier eller uavgjort, vil også Norge gå til kvartfinale. Da på bekostning av Portugal.

Mannen med 184 landskamper for Norge frykter den siste kampen.

- Det mest sannsynlige utfallet er at Portugal slår Frankrike. Ikke fordi Frankrike legger seg, men fordi Portugal er et bedre lag, sier Erevik før han fortsetter:

- Jeg håper jeg tar feil. Til gjengjeld kan jeg aldri se at Frankrike taper med sju eller åtte mot Portugal. Frankrike er kapable til å slå Portugal, avslutter eksperten.

OPTIMIST: Bjarte Myrhol håper noen resultater kan bikke deres vei. Foto: NTB
OPTIMIST: Bjarte Myrhol håper noen resultater kan bikke deres vei. Foto: NTB Vis mer

- Ganske kurant situasjon

Landslagssjef Christian Berge har ikke noe nevneverdig fokus på at de trenger hjelp for å komme seg til kvartfinale.

- Vi har fokus på å slå Algerie og ikke noe annet, svarte Berge på spørsmål fra TV2 om hva han tenker om at de nå ikke kan styre selv om de kommer seg til kvartfinalen eller ikke.

Bjarte Myrhol tror at sjansene for å få hjelp er større enn det mange kanskje tror. Han mener også situasjonen de står oppe i er uproblematisk.

- Det er egentlig veldig greit. I hvert fall når vi skal møte to såpass gode motstandere som Island og Algerie. Vi må bare fokusere på oss selv, så får vi krysse fingrene for at det kommer et resultat som bikker vår vei, sier Myrhol til Dagbladet før han legger til:

- Før eller siden så kommer alle lag i mesterskap i en sånn situasjon, så det er ikke noe nytt for vår del, avslutter Myrhol.

Norges kamp mot Algerie spilles på fredag kl. 20.30. Kampen sendes på TV3.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer