- Håndballen er råtten

Tertnes-trener Gunnar Pettersen (44) skjeller ut EHF-representant Leopold Kalin etter alle kunstens regler etter at Tertnes tapte med minst mulig margin i den høydramatiske europacupfinalen i går kveld.

- Etter 30 år i håndballen kjenner jeg håndballen godt nok til å si at den er råtten. For når en dommerobservatør arrogant avviser andre som har myndighet, så er det maktarroganse av verste slag, sier Gunnar Pettersen til Dagbladet på banketten som startet klokka 22.00 på et hotell i Bergen i går kveld. Da snakker Tertnes-treneren om situasjonen 31 sekunder før slutt i Haukelandshallen i går kveld:

Fullstendig kaos

På stillingen 19- 18 til Tertnes banker Kjersti Grini ballen i mål - og Tertnes er tilsynelatende på vei mot seier på flere scorede bortemål etter at den ene dommeren markerer scoring. Den andre dommeren markerer for brøyt på Grini - og det fullstendige kaos herjer den neste timen. Det tok 13 sekunder før klokka ble stoppet før en endelig brøytavgjørelse forelå. Tok Mislata frikastet eller ikke? Mislatas Anna Ejsmont løp inn på banen mens de hadde en utvisning, uten at spanjolene fikk en ekstra utvisning av den grunn. Mens de fra før allerede hadde to spillere utvist. Og skulle Tertnes - i stedet for Mislata - hatt ballen ettersom Mislata-trener Gregorio Garcia pådro seg gult kort i tumultene? Det var mange spørsmål - og veldig få svar.

Ikke det verste

Og svarene kom kun fra EHF-representant Kalin - som var sikker på at det var brøyt og at ingen formelle feil ble gjort til tross for at Thor-Finn Elverhøy og Inger-Johanne Graff i sekretariatet forsøkte å formidle at Mislata hadde en spiller for mye på banen. - Når sekretariatet overhodet ikke blir hørt, blir det for arrogant, sier Pettersen. For å understreke maktarrogansen han mener besudler håndballen, sier Pettersen: - Og dette er ikke det verste jeg har sett på en håndballbane. Jeg har vært med på mye i de 20 årene jeg har vært involvert i E-cup.

- Hvorfor tror du det er slik? - Er det ikke slik idretten er da, sier Pettersen - og påpeker at han ikke sier dette for at han er en dårlig taper. - Hvis jeg hadde vært dårlig taper, så hadde jeg laget et helvete og fått rødt kort. Og jeg ville protestert med en gang. Vi tapte kampen på at vi ikke scoret ett eneste mål i en 12-minuttersperiode i andre omgang.

Studerte TV-bilder

Like før banketten bestemte Tertnes-ledelsen seg endelig for ikke å legge inn protest - etter å ha studert TV-bildene ut, inn opp og ned. - TV 2-bildene viser ikke tydelig de formelle feil som ble begått. Da har vi ingen ting å stille opp med, sier Tertnes' daglige leder Lars Riis Ellingsen til Dagbladet.

RASENDE: Tertnes-trener Gunnar Pettersen krevde høylytt å bli hørt av sekretariatsleder Leopold Kalin.
DEPPER: Både Janne Kolling og Kjersti Grini spilte sin siste Tertnes-kamp i går.