FRYKTER BJELLEKASTING: Norske supportere ble nektet å ha med kubjeller inn på arenaen under håndball-EM. I går måtte trommer og rop lage de lyd under kampen mellom Norge og Serbia. Norge vant 28-26. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FRYKTER BJELLEKASTING: Norske supportere ble nektet å ha med kubjeller inn på arenaen under håndball-EM. I går måtte trommer og rop lage de lyd under kampen mellom Norge og Serbia. Norge vant 28-26. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Håndballens Venner håper på kubjelle-comeback i morgen

Ble nektet av serbisk politi, nå er sikkerhetssjefen på glid.

(Dagbladet): De norske supporterne i Håndballens Venner fikk ikke lov til å komme med sitt vanlige bidrag til stemningen i Beograd Arena under Norges åpningskamp i EM i går: Kubjellene ble konfiskert av politiet.

- Ikke bare kubjeller, men pins, trompet, lypsyler og fotokamera ble vi også nektet å ta med inn, sier nestleder Sigvard Magelssen til Dagbladet.

Lang forbundsliste
Etter herre-EM i januar tar arrangøren ingen sjanser, og de tilreisende supporterne har fått en lang liste over ting som ikke er tillatt i hallene.

Den gangen fikk blant annet Serbias Zarko Sesum en dartpil i øyet under semifinalen mot Kroatia, og det vil Serbias håndballforbund helst unngå en reprise av.

«Det er ikke tillatt å ta med metallgjenstander, lightere, fyrverkeri eller annet pyroteknisk utstyr, alle former for sprayflasker (parfyme, deodorant, neglelakk etc.), flasker og kanner (vann, alkohol eller andre former for veske) inn i hallen. Av annet støyende utstyr er det kun tillatt med 1 tromme og 1 megafon. Det er ikke tillatt å ta med fløyter, horn eller andre lyd- og lysutstyr som kan forstyrre kampen.», står det i et skriv generalsekretær Bozidar Djurkovic sendte ut før mesterskapet.

Positiv sikkerhetssjef
Kubjelle-nekten er imidlertid vanskelig å forstå for de norske tilskuerne. I dag har de  hatt møte med mesterskapets sikkerhetssjef, som har lovet å ta forbudet opp med politiet.

- Han virket positiv, og vi får vite litt senere i dag om vi får lov til å ha med bjellene inn på torsdagens kamp, sier Magelssen til Dagbladet.

Håndballens Venner har gitt sikkerhetssjefen eksempler på artiklene de ønsker å ha med inn, slik at politiet kan undersøke om bjellene og det andre utstyret utgjør noen trussel.

Norge møter Tsjekkia i morgendagens EM-kamp.