Håndballfest

Marit Breiviks importer leverer varene. Lina Olsson Rosenberg og Katja Nyberg lyser av EM-suksess allerede.

Torsdag lekte Norge med Sverige og vant 33-22 (17-11). Olsson Rosenberg var ikke nådig mot gamle lagvenninner og ble oppgjørets mestscorende med sju.

- Vi har fortsatt noe å gå på. Slik skal det også være. Vi har noen uker igjen før det blir alvor. Selv begynner jeg å bli litt utålmodig. EM kunne gjerne ha startet nå for meg, sier Olsson Rosenberg til NTB.

Hun byttet fra Sverige til Norge for å vinne noe med landslaget. Nå er hun del av noe som kan bli gullkantet i løpet av halvannen uke i Danmark i desember.

Slo til

Torsdag sto de to bak kampens perle i en flyger som Nyberg avsluttet med mål. Larvik-duoen løfter det norske laget på mange måter:

I Olsson Rosenberg har Norge endelig en stabil og skuddsterk venstrehendt bakspiller. Nyberg skyter mål på bestilling, snapper baller i eget forsvar og har rushpasninger i ultraklassen.

Innhentede spillere er ikke noe nytt i kvinnehåndball. Østerrike har basert hele sitt landslag på importer i en årrekke. I Ungarn har Bojana Radulovics vært en suksess etter sitt bytte av statsborgerskap.

Tester videre

Landslagstrener Breivik fortsetter sin uttesting. Mot Sverige fikk Gro Hammerseng og Janne Tuven hvile på tribunen.

Ute på banen fikk mange spillere prøve seg mye. Derfor endte heller ikke kampen i total utklassing. Svenskene var oppe på 18-22 midtveis i 2. omgang etter en svært dårlig norsk periode. Men nærmere kom de aldri.

Kaptein Else-Marthe Sørlie Lybekk spilte en toppkamp angrepsmessig. God og effektiv var også Vigdis Hårsaker. Også keeperne Heidi Tjugum Mørk og Mimi Kopperud Slevigen, som stengte helt i sin 2. omgang, var gode mot Sverige.

Favoritter

I VM for snart ett år siden var Norge helt sjanseløs i finalen mot Russland. Men de norske jentene har langt mer å spille på denne gangen.

Ikke minst er det en kraftig kontringsvilje i laget. I en forsvarsoppstilling med Nyberg, Tonje Larsen, Gro Hammerseng, Mia Hundvin og Janne Tuven ligger det an til ren overkjøring mot slepphendte motstandere.

Derfor må Norge ses på som gullfavoritt sammen med russerne med en måned igjen til mesterskapet.

NTB

GOD MOT GAMLE LANDSMENN: Lina Olsson Rosenberg var god mot Sverige i kveld.