Håndballfest

Marit Breiviks importer leverer varene. Lina Olsson Rosenberg og Katja Nyberg lyser av EM-suksess allerede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag lekte Norge med Sverige og vant 33-22 (17-11). Olsson Rosenberg var ikke nådig mot gamle lagvenninner og ble oppgjørets mestscorende med sju.

- Vi har fortsatt noe å gå på. Slik skal det også være. Vi har noen uker igjen før det blir alvor. Selv begynner jeg å bli litt utålmodig. EM kunne gjerne ha startet nå for meg, sier Olsson Rosenberg til NTB.

Hun byttet fra Sverige til Norge for å vinne noe med landslaget. Nå er hun del av noe som kan bli gullkantet i løpet av halvannen uke i Danmark i desember.

Slo til

Torsdag sto de to bak kampens perle i en flyger som Nyberg avsluttet med mål. Larvik-duoen løfter det norske laget på mange måter:

I Olsson Rosenberg har Norge endelig en stabil og skuddsterk venstrehendt bakspiller. Nyberg skyter mål på bestilling, snapper baller i eget forsvar og har rushpasninger i ultraklassen.

Innhentede spillere er ikke noe nytt i kvinnehåndball. Østerrike har basert hele sitt landslag på importer i en årrekke. I Ungarn har Bojana Radulovics vært en suksess etter sitt bytte av statsborgerskap.

Tester videre

Landslagstrener Breivik fortsetter sin uttesting. Mot Sverige fikk Gro Hammerseng og Janne Tuven hvile på tribunen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer