Håndballforbundet vil se nærmere på TV-avtalen

Norges Håndballforbund krever en redegjørelse fra TV 2 om avtalen med de tre klubbene Bækkelaget, Byåsen og Tertnes.

- Vi har skrevet til TV 2 og bedt om redegjørelse for hvilken avtale som er inngått. Saken er den at håndballforbundet allerede har en avtale med TV 2, sier håndballpresident Karl Arne Johannessen til NTB.

Da Adresseavisen lørdag i forrige uke hadde oppslag om «gullkantet avtale med TV 2», vakte det reaksjoner blant flere av de øvrige klubbene i toppserien for kvinner. Også Serieforeningen kom på banen da avtalen ble kjent og de har bedt håndballforbundet undersøke saken.

I TV 2 understreker sportssjef Bjørn Taalesen at avtalen med klubbene er gjort helt uavhengig av den avtalen de har med forbundet.

- Avtalen med håndballforbundet må vi gå en ny runde på. Ettersom NRK har overlatt håndballrettighetene til oss som en del av sportssamarbeidet mellom de to kanalene, trenger vi å diskutere gjennom avtalen med Norges Håndballforbund og Sponsor Service, sier Taalesen til Adresseavisen.

I håndballforbundet har man gjort en formell henvendelse til TV 2, og avtalen klubbene nå er kommet fram til skal gjennomgås før man tar stilling til eventuelle reaksjoner.

(NTB)